Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 19. 14:43, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Meztelen látogatóknak tartottak tárlatvezetést egy bécsi férfiakt-kiállításon

Meztelen látogatóknak tartottak tárlatvezetést egy bécsi férfiakt-kiállításon

Meztelen látogatóknak tartottak tárlatvezetést hétfő este egy bécsi férfiakt-kiállításon - számolt be róla az osztrák média kedden.

Mintegy háromszázan vettek részt a különleges tárlatvezetésen, amelyet egy naturista egyesület ismételt unszolására rendezett meg a Leopold Múzeum.
A rendhagyó múzeumi program apropóját a neves intézmény aktuális kiállítása adta. A Meztelen férfiak 1800-tól napjainkig című tárlat a férfiakt történetét mutatja be, többek között Paul Cézanne, Auguste Rodin és Andy Warhol alkotásain keresztül.
A termeket a rendes nyitva tartási idő után nyitották meg a fedetlen test hívei előtt. A program sok külföldi érdeklődőt is vonzott: németeket, oroszokat és szlovákokat - közölte a múzeum.
"Felejthetetlen élmény. Egy kicsit hűvös van, de nagyon érdekes" - mondta az egyik nő az osztrák rádiónak.
Az ádámkosztümös vendégekkel ellentétben a múzeumi dolgozók magukon tartották ruházatukat, ahogy a sajtó nagy számban megjelent képviselői is.
"Ezúttal meztelenül álltak előttem a látogatók, de engem ez egyáltalán nem zavart" - mondta a múzeum egyik művészettörténésze.
"Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mennyi meztelenséggel ért egyet. A nyilvános helyeken egyértelmű szabályok vannak, ezekkel én is egyetértek, de magánintézményekben meg lehet teremteni a teret ehhez, és úgy tartom helyesnek, hogy megteremtsük a lehetőséget" - tette hozzá. A tárlatvezető szerint csak a sajtó élénk érdeklődése zavarta kissé a látogatókat a művészet elmélyült élvezetében.
A múzeum egy korábbi közlése szerint a férfiakt-kiállítás bizonyult a legnépszerűbb tárlatuknak 2012-ben. A kiállítással nem utolsósorban vitát akartak provokálni arról, hogy a női meztelenséggel összehasonlítva a férfiaktok megjelenése a nyilvánosságban sokkal kevésbé elfogadott. A kiállítás plakátja valóban megosztotta a bécsi közönséget. A tiltakozások hatására a falragaszok egy részén később maga a múzeum ragasztotta le az intim részeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.