Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Szeptember 18. 19:25, hétfő | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Mi a trend a mai nyílászárók területén? - Otthonteremtők Napja Mosonmagyaróvár

Mi a trend a mai nyílászárók területén?  - Otthonteremtők Napja Mosonmagyaróvár

Nyílászárók: ajtó, ablak, redőny, reluxa, szalagfüggöny, árnyékolók, párkány, párazáró fólia, profil színválaszték, cilinderek, zárak, több ponton záródó rendszerek...

Neked is ez jut eszedbe, amikor lakásod nyílászáróit tervezed?


Ha igen, jó helyen jársz! Ha nem, akkor mindenképpen olvasd tovább és maradj velünk!

Hasznos információk következnek!


Kit választottunk arra a feladatra, hogy bemutassa a Mosonmagyaróvár és környékén épülő fiataloknak, CSOK-ot igénylő pároknak, milyen rendszerekben gondolkozzanak, ha nyílászárókról van szó?
Buga Lászlóval. a NÍVÓ04 Bt. vezetőjével beszélgetünk.

Közel 30 éve foglalkozom ajtó- és ablakbeépítésekkel. Ez azt jelenti, hogy az iskola befejezése óta nem is dolgoztam más területen. Látom a fejlődéseket, a trendek változásait és a mai modern technikák gyors terjedését.

Mit jelent ez az ajtó-ablak beépítésnél? Laikusan úgy gondolom, hogy a kőműves ügyes munkája után be kell építeni a megfelelő nyílászárókat és kész. De ezek szerint tévedek…

Tévedsz, de nem sokat. Azt mindenképpen tudni kell, hogy a mai megoldások és rendszerek elsődleges funkciója – természetesen az elengedhetetlen minőség mellett - a hatékonyság. Miben nyilvánul ez meg?

  • ajtót és ablakot előzetes felmérés alapján, egyedi méretezéssel milliméter pontosan készíttetjük el
  • ebből kifolyólag nincs raktárkészletünk
  • a beépítés előtt megtervezzük az árnyékolási rendszereket is
  • melyeket a burkolás és szigetelés előtti állapotban építünk be – ezzel is emelve a homlokzati elemek összhangját

A német REHAU termékekkel dolgozunk. Az ő széles áruválasztékuk és a mi, több évtizedes beépítési referenciáink és szaktudásunk jó párost alkotnak.

- - -

I. Otthonteremtő Nap

Új otthont vásárolnál? Korszerűsítenél vagy felújítanál? Minden tudnivaló egy napon, Mosonmagyaróváron. Részletek és jegyvásárlás itt:

- - -

Utánanéztem a nyílászáró-áraknak. Voltak úgynevezett alapáras termékek, de a Google nem kímélt az extrémek ajánlatoktól sem. Amikor találkoztok a megrendelői igényekkel, akkor mindig átbeszélitek a lehetőségeket a 100.000 Ft-os tételektől a több millió Ft-os megoldásokig? Ez elég időigényes feladat lehet…

Ez valóban sok idő lenne. Nem is így dolgozunk. Legtöbb esetben építési vállalkozói megrendeléseket teljesítünk. Társasházak, ikerházak, egyedi kivitelezésű családi házak a megrendelőink. Így az összeállítás és az igény nagyjából adott.

A CSOK-ot és egyéb hiteleket igénylők az előzetes szerződésben már aláírták az általános normákat. Ettől azonban természetesen el is lehet térni. Akkor személyesen leülünk és átbeszéljük, hogy az adott elképzelés hogyan oldható meg. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy egy lakóközösségben kimondatlan szabályok is vannak. Ilyen például, hogy nem választunk eltérő színű és méretű profilokat – épp az egységes homlokzat miatt.

Sok embert foglalkoztat, hogy mi lehet a mai trend a nyílászárók piacán? Mit válasszon az, aki saját építésű házat vagy használt lakást vásárol, esetleg felújít?

Fontos tudni, hogy használt lakás vásárlásánál az első feladat a szigetelés felmérése. Ezek után lehet csak a megfelelő nyílászárókat kiválasztani. Ha kell, akkor kiegészítő szellőzőrendszert beépíteni. Erre is volt már példa.

Nagy divat mostanában a profilok színválasztéka. Egy ingatlanhoz akár több színt is választanak – találkoztunk már ilyennel is, de azért ez a ritkább. A legfelkapottabb szín az antracit. Ez minden szín mellett összhangban van és szépen mutat.

És akár új, akár használt házról vagy lakásról beszélünk, egy új ajtó vagy ablak beépítésnél ma már előre beépítjük az árnyékolás-technikai rendszereket. Ez is komfortosabbá és egyszerűbben kezelhetővé teszi a mindennapos használatot.

Hol lehet elérni benneteket, ha valakinek tanácsra vagy igényes szakmunkára van szüksége?

Cégünk: NÍVÓ04 Bt.
Üv: Buga László
E-mail: nivobt@gmail.com
Tel.: 06308516247

Otthonteremtő Nap Mosonmagyaróvár
2017. szeptember 22. 17.00 – 19.00
Helyszín:
Flesch Károly Kulturális Központ
Jegyár: 1000 Ft
Jegyvásárlás: Global Alkusz Iroda, Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos utca 14.

A jegyek fogynak! Foglald le itt: 06 20 577 3191

Egy különleges céges összefogás és információs nap, hogy minél egyszerűbb legyen az otthon megteremtése. Több évtizedes szakmai tapasztalatok, trendek, exkluzív szolgáltatások és még több belső információ a lakásvásárlás témakörében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.