Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Június 03. 13:40, szerda | Helyi
Forrás: Saját

Mi lesz a szakképzéssel városunkban?

Mi lesz a szakképzéssel városunkban?

Többek között ezt a kérdést tette fel Dr. Kovács Tamás a Magyar Szocialista Párt június 1.-i sajtótájékoztatóján.

"Nem hangulatot akarok kelteni, – hangsúlyozta - de mind a szülők, mind a pedagógusok aggódnak a város oktatási rendeszerében történő változások miatt."

A Magyar Közlöny május 21-én megjelent 69. számában közölt szakképző intézményekkel kapcsolatos kormányrendelet fenntartó váltást ír elő 2015. július 7-től. Eszerint a szakképző intézmények fenntartása a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz kerül. Ez a Haller Iskola esetében így is történt, városunk másik vegyesiskolájának (Bolyai Iskola) fenntartása azonban érthetetlen módon a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál (KLIK) maradt.

"Hogy gondolja a jogalkotó, hogy Mosonmagyaróvár két vegyesiskoláját két különböző fenntartóhoz rendeli? Illetve ezeknek a hozzárendeléseknek milyen szerepe lesz?" - kérdezte Dr. Kovács Tamás a városban szárnyra kapott iskolaátalakításokról, költözésekről, esetleges pedagógus – elbocsátásokról szóló rémhírekre célozva.

Egy biztos; a törvény nem teszi lehetővé a vegyesiskolák működését. Azonban két héttel a nyári szünet kezdete előtt ennél többet sem a tanulók, sem a szülők, sem a pedagógusok nem tudnak.

Az MSZP helyi vezetője arra is kitért, hogy április elseje óta nincs a tankerületnek felelős vezetője, így nincs olyan személy, aki kiállna az érintettek elé, hogy pontos tájékoztatást nyújtson az átalakítás mikéntjéről. Dr. Kovács Tamás ezért egy sajtónyilvános oktatási fórum megszervezését szorgalmazza, melyen az iskolaigazgatók, pedagógusok, tanulók és szülők olyan konkrét információkhoz juthatnának az oktatásért felelős vezetőktől, melyek egyértelművé tennék számukra, hogy milyen változások várhatók az elkövetkező tanévtől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.