Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Október 25. 20:39, csütörtök | Helyi
Forrás: ingatlannet.hu

Miért érdemes Mosonmagyaróváron ingatlanba fektetni?

Miért érdemes Mosonmagyaróváron ingatlanba fektetni?

Jó befektetés lehet az ingatlanvásárlás, de ahhoz, hogy eldöntsük hol és milyen típusú ingatlant vásároljunk, figyelembe kell vennünk néhány adatot.

Az ingatlanpiac többéves szárnyalása még néhány évig jellemezni fogja mind a főváros, mind pedig a vidéki nagyvárosok átlagos négyzetméter árait. Jó befektetés lehet tehát az ingatlanvásárlás, de ahhoz, hogy eldöntsük hol és milyen típusú ingatlant vásároljunk, figyelembe kell vennünk néhány adatot.

Magas átlagbér

A KSH felmérése szerint az átlagos havi bruttó keresetek tekintetében megyei szinten 265.400 forinttal Budapest áll az első helyen, a második helyet 210.000 forinttal Fejér megye foglalja el, a dobogó harmadik fokára pedig Győr-Moson-Sopron megye állhat fel a maga 206.900 forintos havi bruttó átlagbérével. A városok tekintetében Mosonmagyaróvár kiemelt pozícióval rendelkezik, mivel az ország legmagasabb bruttó átlagkeresettel rendelkező vidéki nagyvárosainak listáján a 15. helyen találjuk meg. Itt az átlagos bruttó kereset 200.600 forint havonta.

Emelkedő ingatlanpiaci árak

Az elmúlt 4 évben Budapesten és a vidéki nagyvárosokban egyaránt emelkedtek az átlagárak, melyek az ingatlanok más-más típusaira különböző mértékben, de egyaránt kiterjedtek. Mosonmagyaróváron a családi házak átlagos négyzetméter árai 2014 óta több mint 113 ezer forinttal emelkedtek.

Idén a mosonmagyaróvári családi házak átlagos négyzetméterára januárban 310 ezer forintról indult, mely márciusra egészen 7%-kal emelkedett. Ezután májusig havonta 2%-kal csökkenni kezdtek az átlagárak. A visszaesést követően egy újabb növekedés következett, mely azóta is töretlen lendületben van. Az idei évben az eladásra kínált mosonmagyaróvári családi házak hirdetési árai szeptemberben voltak a legmagasabbak, ekkor egy négyzetmétert 334 ezer forintos átlagáron lehetett megvásárolni.

Mosonmagyaróváron a lakáspiaci árak szintén folyamatos emelkedést mutatnak. A téglalakások átlagárai mintegy 20 ezer Ft/m2-rel, míg a panellakásoké 55 ezer Ft/m2-rel növekedtek 2018-ban. A legmagasabb átlagos négyzetméterárak mindkét lakástípus esetén akárcsak a családi házaknál, szeptemberben figyelhető meg. Ekkor az eladásra kínált mosonmagyaróvári téglalakásokat átlagosan 337 ezer Ft/m2-es áron, míg a panellakásokat 317 ezer Ft/m2-es áron lehetett megvásárolni.

A város további pozitív adottságai

Mosonmagyaróvárt a hegyeshalmi és rajkai határokhoz való közelsége fontos gazdasági központtá emeli. A város kedvező fekvése mellett a táj szépsége miatt is megfelelő választás lehet az otthonunk kialakítására. A kistérség központjának történelmi emlékei és középkori utcahálózata révén különleges városképpel rendelkezik, mely ideális lehet egy kellemes hétvégi sétához. A gyógyvizéről híres város termálfürdője pedig remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt a mindennapokban. Minden adott tehát ahhoz, hogy élhető életet éljünk a Szigetköz fővárosában

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.