Városlista
2020. augusztus 9, vasárnap - Emőd

Hírek

2019. Október 09. 16:40, szerda | PR

Mikor jön jól a redőny? Bővebben az árnyékolók használatáról

Mikor jön jól a redőny? Bővebben az árnyékolók használatáról

A redőnyök és a függönyök használatával jó pár forintot megspórolhatunk a villanyszámlából.

Ha behúzzuk őket estére, kevesebbet kell fűtenünk. Ha nyitva hagyjuk nappalra, bejön a meleg és a fény, valamint nem lesz szükség légkondícionálóra és mesterséges fényforrásra.

De melyiket használjuk az otthonunkban? Mik a trendek az árnyékolástechnikában?
Hogy ezt eldönthessük, alaposan meg kell ismerkednünk mindkettővel. A függöny is és a redőny is megállhatja a helyét megfelelően alkalmazva.

A függönyök hátránya:
● Könnyen fakul - A függönyök hamar kifakulnak és kiszakadnak. Ez egy olyan tény, amivel jobb szembesülni, hiszen magukból az anyagukból ered ez a tulajdonságuk.
● Fáradságos a fenntartásuk – Rendszeresen kell tisztítani őket. Egy tisztítatlan függöny idővel elkoszolódik, ami hosszú távon az egészségünknek is árthat.
A függönyök előnye:
● Nagyon hivatalosnak hatnak és bármely szobát elegánssá varázsolják.
● Olcsóbb felhelyezés – Egy függönyt olcsóbban felrakhatunk, mint egy redőnyt.
● Olcsón cserélhető – Kényelmesen kicserélhetjük a drapériát, amit mindig az évszakhoz vagy alkalomhoz igazíthatunk.
A redőnyök hátránya:
● Kevésbé hivatalos – a függönyhöz képest.
● Magasak a felhelyezési költségei – általában többe kerül, mint egy átlagos függöny teljes költsége.
Redőnyök előnye:
● Jól szigetel – A redőnyök nagyszerű szigetelők, mivel tökéletesen illeszkednek az ablak keretébe annak méretétől függetlenül.
● Tartós – Az élettartamuk akár 20 év is lehet.
● Nagyon könnyen karbantarthatók – fenntartásuk jóformán csak a por eltávolítását jelenti. Ellenállóak a karcolások és a kosz ellen.
● Költséghatékony – A redőnyök alkalmazásának költsége alacsony, mert magas élettartam jár tartóssággal és alacsony karbantartási költségekkel.
● Stílusosak – felöltöztetik az otthont. Pusztán praktikusnak tűnhetnek, miközben markánsan javítják a szoba hangulatát. A redőnyök ma már több színben megtalálhatók, így jobban passzolhatnak az otthon színeihez.

Milyen redőnyt válasszunk? Mik az egyéb lehetőségek?
Léteznek műanyag és alumínium redőnyök, reluxák és szalagfüggönyök – mind a maguk előnyével. Az alumínium redőnyök drágábbak, ám egyúttal csöndesebbek, tartósabbak és jobb hőszigetelők, mint a műanyagok, amik idővel elérnek a napon. A szalagfüggönyök az utóbbi években lettek népszerűek a háztartásokban, mert jó áron kaphatunk esztétikus árnyékolást, amit nem kell tisztítanunk és megtöri a kíváncsi tekinteteket. A reluxákat is sokan választják otthonukba a könnyű használat és tisztíthatóság miatt.
Egy kis redőny történelem:
Nem gondolnánk, milyen korán elkezdték alkalmazni a redőnyöket az emberek! Az első redőnyöket az 1500-as években használták, hogy kint tartsák a hideget a házból. A függönyök csak a 16. század végén jelentek meg. Még a drapériák és függönyök népszerűvé válásakor is használtak redőnyöket, hogy védjék vele az ablakokat. A függönyökkel összehasonlítva, a redőnyök egyértelműen előnyösebbek. Igazán nagyon népszerűvé az Erzsébet- kor házaiban váltak, kedveltségük azóta is töretlen, nagyon sokan választják a mai napig az otthonukba.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 24. 07:53, péntek | PR

Egyházi építések specialistája lett a Jánosik Kft.

Ismét egyházi ingatlan felújítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft. Ezúttal Miskolcon, a Baptista Szeretetszolgálat új szociális ellátóközpontja kivitelezésére kaptak megbízást.

2020. Július 07. 14:06, kedd | PR

Hallottál már a nyelvvizsga díjának visszatérítési lehetőségéről?

Ha még meglepetésként ér, akkor van egy jó hírünk: a költséges nyelvvizsgáknak vége, mert a nyelvvizsga díját visszatéríti az állam. De az ördög itt is a részletekben bújik meg, van, amire figyelni kell.

2020. Július 07. 13:38, kedd | PR

Az alkalmi munka felértékelődik a vírusválság utáni gazdaságban

Az alkalmi munka évről évre egyre népszerűbb, de a jelenlegi gazdasági környezetben még jobban felértékelődik. Hozunk néhány meglepő állásajánlat példát, ahol soha nem várnál alkalmi foglalkoztatást.

2020. Július 07. 13:38, kedd | PR

Az alkalmi munka felértékelődik a vírusválság utáni gazdaságban

Az alkalmi munka évről évre egyre népszerűbb, de a jelenlegi gazdasági környezetben még jobban felértékelődik. Hozunk néhány meglepő állásajánlat példát, ahol soha nem várnál alkalmi foglalkoztatást.