Városlista
2020. január 19, vasárnap - Sára

Hírek

2019. Október 09. 16:40, szerda | PR

Mikor jön jól a redőny? Bővebben az árnyékolók használatáról

Mikor jön jól a redőny? Bővebben az árnyékolók használatáról

A redőnyök és a függönyök használatával jó pár forintot megspórolhatunk a villanyszámlából.

Ha behúzzuk őket estére, kevesebbet kell fűtenünk. Ha nyitva hagyjuk nappalra, bejön a meleg és a fény, valamint nem lesz szükség légkondícionálóra és mesterséges fényforrásra.

De melyiket használjuk az otthonunkban? Mik a trendek az árnyékolástechnikában?
Hogy ezt eldönthessük, alaposan meg kell ismerkednünk mindkettővel. A függöny is és a redőny is megállhatja a helyét megfelelően alkalmazva.

A függönyök hátránya:
● Könnyen fakul - A függönyök hamar kifakulnak és kiszakadnak. Ez egy olyan tény, amivel jobb szembesülni, hiszen magukból az anyagukból ered ez a tulajdonságuk.
● Fáradságos a fenntartásuk – Rendszeresen kell tisztítani őket. Egy tisztítatlan függöny idővel elkoszolódik, ami hosszú távon az egészségünknek is árthat.
A függönyök előnye:
● Nagyon hivatalosnak hatnak és bármely szobát elegánssá varázsolják.
● Olcsóbb felhelyezés – Egy függönyt olcsóbban felrakhatunk, mint egy redőnyt.
● Olcsón cserélhető – Kényelmesen kicserélhetjük a drapériát, amit mindig az évszakhoz vagy alkalomhoz igazíthatunk.
A redőnyök hátránya:
● Kevésbé hivatalos – a függönyhöz képest.
● Magasak a felhelyezési költségei – általában többe kerül, mint egy átlagos függöny teljes költsége.
Redőnyök előnye:
● Jól szigetel – A redőnyök nagyszerű szigetelők, mivel tökéletesen illeszkednek az ablak keretébe annak méretétől függetlenül.
● Tartós – Az élettartamuk akár 20 év is lehet.
● Nagyon könnyen karbantarthatók – fenntartásuk jóformán csak a por eltávolítását jelenti. Ellenállóak a karcolások és a kosz ellen.
● Költséghatékony – A redőnyök alkalmazásának költsége alacsony, mert magas élettartam jár tartóssággal és alacsony karbantartási költségekkel.
● Stílusosak – felöltöztetik az otthont. Pusztán praktikusnak tűnhetnek, miközben markánsan javítják a szoba hangulatát. A redőnyök ma már több színben megtalálhatók, így jobban passzolhatnak az otthon színeihez.

Milyen redőnyt válasszunk? Mik az egyéb lehetőségek?
Léteznek műanyag és alumínium redőnyök, reluxák és szalagfüggönyök – mind a maguk előnyével. Az alumínium redőnyök drágábbak, ám egyúttal csöndesebbek, tartósabbak és jobb hőszigetelők, mint a műanyagok, amik idővel elérnek a napon. A szalagfüggönyök az utóbbi években lettek népszerűek a háztartásokban, mert jó áron kaphatunk esztétikus árnyékolást, amit nem kell tisztítanunk és megtöri a kíváncsi tekinteteket. A reluxákat is sokan választják otthonukba a könnyű használat és tisztíthatóság miatt.
Egy kis redőny történelem:
Nem gondolnánk, milyen korán elkezdték alkalmazni a redőnyöket az emberek! Az első redőnyöket az 1500-as években használták, hogy kint tartsák a hideget a házból. A függönyök csak a 16. század végén jelentek meg. Még a drapériák és függönyök népszerűvé válásakor is használtak redőnyöket, hogy védjék vele az ablakokat. A függönyökkel összehasonlítva, a redőnyök egyértelműen előnyösebbek. Igazán nagyon népszerűvé az Erzsébet- kor házaiban váltak, kedveltségük azóta is töretlen, nagyon sokan választják a mai napig az otthonukba.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 07. 19:57, kedd | PR

Legendás szinkronhangok itthon és a világban

Szinkronizálni menő - ezt mutatja, hogy a legnagyobb hollywoodi sztárok is kaphatóak rá, hogy hangjai legyenek például egy rajzfilmfigurának.

2020. Január 07. 19:55, kedd | PR

Hogyan válasszunk nyelviskolát?

Azt gondolnánk, hogy a nyelviskolák csak árfekvésben térnek el, ám a kép ennél komplexebb. Igazából minden iskola más és fontos, hogy megtaláljuk azt, ami számunkra a legideálisabb. De mi alapján?

2020. Január 07. 19:54, kedd | PR

A leggyakoribb hibák, amikkel az építkezés során találkozhatunk

Építkezési, tervezési, kivitelezési hibák előfordulhatnak a legnagyobb körültekintés, maximális felkészültség és a legprofibb szakértői hozzáállás ellenére is. Ezek hiányában pedig természetesen még rosszabb a helyzet.

2019. December 20. 14:28, péntek | PR

Közkívánatra: 2020-ban tovább dübörög az Open Road Fest

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön.