Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Május 30. 12:09, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Minden eddiginél többen kérték márciusban a csokot

Minden eddiginél többen kérték márciusban a csokot

Minden eddiginél többen igényelték márciusban a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) - írta a Magyar Nemzet szombaton.

A lapot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) arról tájékoztatta, hogy az első negyedévben több mint 8 ezer család kérte a támogatást. Ez 2 ezerrel több igényt jelent a 2019 első három hónapjában mért adatnál. A január-márciusi időszakban így 29 milliárd forintot tett ki a kért összeg, 7 milliárddal többet, mint tavaly ugyanekkor.

A Magyar Nemzet úgy fogalmazott, hogy az otthonteremtési programot is felfuttatta a családvédelmi akcióterv, amely használt lakásra is elérhetővé tette a csok mellé felvehető kedvezményes hitelt.

Márciusban a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet ellenére igényelték kiugróan sokan a csokot - jegyezték meg. Ekkor csaknem 3 ezer kérelem érkezett, 10 milliárd forint összegben.

A 2015 júliusától elérhető csokkal évről évre többen élnek, korábban általában 1700-2700 volt a havi igénylések száma - írta a Magyar Nemzet.

Az Emmi azt is közölte a lappal, hogy a csokot eddig 136 ezer család vette igénybe, 425 milliárd forint összegben. Egy család átlagosan 3,1 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Falusi csokra az első negyedévben csaknem 3 ezer család kérelmét fogadták be a bankok. Az Emmi adatai szerint kilenc hónap alatt - tavaly júliustól idén márciusig - 8 ezren igényelték a támogatást az érintett 2500 kistelepülés valamelyikén. Mivel a kérelmek 45 milliárd forintról szóltak, az egy családra jutó összeg a falusi csok esetében magasabb: 5,4 millió forint - olvasható a Magyar Nemzetben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.