Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Február 03. 07:55, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Mosoni kenyérgyár: a cégvezetés bíztat, de a dolgozók reménye egyre fogy

Mosoni kenyérgyár: a cégvezetés bíztat, de a dolgozók reménye egyre fogy

Leálltak a kemencék, így a termelés is a mosoni kenyérgyárban. A cégvezetés azt állítja, technikai problémák miatt küldték haza a száznál is több dolgozót, a munkások azonban hónapok óta nem kaptak bért.

A bizonytalanságot növeli, hogy a menedzsment tagjai utolérhetetlenné váltak, a Győr-Moson-Sopron megyei gyárban kikapcsolták az áramot, a gázt és a telefonokat is

Elnézést uraim, itt nincs termelés, nincs itt semmi sem.

- Portás sincs?

- Senki.

A mosoni kenyérgyár területén egy lelket sem találni azon az autóban melegedő férfin kívül, aki a gyárudvaron zúgó aggregátor működését felügyeli. Áram híján ugyanis ez működteti az épület tetején elhelyezett mobilszolgáltató-tornyot. Hiába kerestük a vezérigazgatót, napok óta nem látták. Ő egyébként Dézsi Mihály volt BRFK-szóvivő, Pál Tibor MSZP-s belügyi államtitkár egykori kabinetfőnöke, az MDF korábbi rendészeti kabinetvezetője.

- Az embereknek azt mondják, és én magas is csak annyit tudok mondani, amit a sajtóértesülésekből veszünk, hogy csak ideiglenes a leállás, és egyezkednek a bankokkal az ügyben, hogy hogyan tovább - kezdi Nagy István. Dézsi Mihály decemberben járt utoljára a 30 ezres város polgármesterénél, akitől segítséget kért. Akkor már látszott, hogy a gyárnak komoly adósságai vannak.

Nagy István polgármester, Mosonmagyaróvár, Fidesz-KDNP Szinkron:

- Nálam is azért járt a cégnek a vezetője, hogy haladékot kérjen az esedékes adóbefizetés alól, amit segítőkészségből, jó szándékból a város meg is adott. Most nyilván mi is futunk a magunk pénze után, hogy hogyan lesz ez a tartozás kiegyenlítve.

Az üzem vezetése két hét türelmet kért a dolgozóktól, akik egyre kevésbé hisznek a termelés újraindításában. Akik már több, mint két hónapja várnak a fizetésükre, a papírjaikhoz szeretnének hozzájutni, hogy új munkahelyet keressenek, de a kihalt gyárban azokhoz sem tudnak hozzájutni.

Dékán Jenő elnök, Sütőipari Dolgozók Szakszervezete:

- Ha a cégvezetés azt a választ adja, hogy sikerült valamilyen forráshoz jutni, akkor természetesen tárgyalni kell velük, hogy ha az egész összeget nem is, de valamilyen ütemezésben a dolgozók ki legyenek fizetve, és normálisan működjön a termelés a későbbiekben. A negatív válasz esetén, amennyiben az azt jelenti, hogy nincs pénze a cégnek, és belátható időn belül nem is lesz, akkor pedig két eset lehetséges, hogy vagy felszámolásra kerül a cég, vagy pedig, nem tudom mennyi a hitelezője, csődeljárás következik be.

A cég sajtóközleményben azt írta: a társaság körbetartozások miatt küzd átmeneti pénzügyi nehézségekkel. Több befektetővel tárgyalnak, hogy megoldást találjanak a kialakult helyzetre. Azon vannak, hogy az elmaradt munkabéreket mielőbb kifizessék, és a termelés újrainduljon a mosonmagyaróvári üzemben

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.