Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 14. 14:09, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mosonmagyaróvár városa megköszönte a tűzoltók munkáját

Mosonmagyaróvár városa megköszönte a tűzoltók munkáját

A Szeptember 12-én tartott képviselő-testületi ülésen elismerték a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók eredményét, akik az országos tűzoltó szakmai verseny első helyezését hozták el augusztus végén Karcagról.

Augusztus huszonhatodikán kezdődött a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedő Karcagon, ahol négy napon át összesen huszonkilenc hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltócsapat egyéniben, illetve csapatban versengett azért, hogy kiderüljön, szakmailag melyik az ország legrátermettebb egysége. A több napon át tartó versengésen elméleti és gyakorlati feladatok sora várt a csapatokra, de egyéni megmérettetés is volt irányító, beosztotti és gépjárművezetői kategóriákban. A mosonmagyaróvári tűzoltók bizonyították felkészültségüket, hiszen nem csak csapatversenyben győzedelmeskedtek, hanem egyéni első és második helyezést is szereztek.

Mosonmagyaróvár város polgármestere, Dr. Árvay István, tiszteletbeli tűzoltó megköszönte és elismerte a versenycsapat teljesítményét. A győztes mosonmagyaróvári tűzoltócsapat tagjai: Kobl Károly tűzoltó százados, Kézdi János tűzoltó törzsőrmester, Szabó Róbert tűzoltó főtörzsőrmester, Kulacs István tűzoltó főtörzsőrmester, Nagy Sándor tűzoltó főtörzsőrmester és Ujházi Roland tűzoltó törzsőrmester.

A csapat díjazása mellett, az egyéni legjobbak teljesítményét is elismerte a képviselő-testület: Irányítói kategóriában Kobl Károly tűzoltó százados 1. helyezést ért el, beosztotti kategóriában Kézdi János tűzoltó törzsőrmester 1. helyezést ért el, míg gépjárművezetői kategóriában Szabó Róbert tűzoltó főtörzsőrmester 2. helyezettként állhatott Karcagon a dobogóra.

A városi vezetőség elismerését a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Sallai Péter tűzoltó dandártábornok köszönte meg, aki kiemelte az önkormányzat és a katasztrófavédelem közötti kiváló együttműködést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.