Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Szeptember 27. 08:26, péntek | Helyi

Mosonmagyaróvári jelölt a Nemzet Szépe versenyen

Mosonmagyaróvári jelölt a Nemzet Szépe versenyen

A 24 éves mosonmagyaróvári Kovács Angéla szeretettel emlékezik meg szülővárosáról bemutatkozó filmjében.

N E M Z E T S Z É P E -Az első konzervatív szépségverseny, ami a természetes női szépséget helyezi előnybe. A Nemzet szépe verseny, vagy másnéven a Miss Nation verseny, ahol először Magyarországon választják ki a királynő jelölteket.

"A Nemzet Szépe hivatott megtalálni azokat a valódi szépségeket, akik mind megjelenésükkel, mind pedig gondolkodásmódjukkal és értékrendjükkel kiemelkedőek. A standard nemzetközi elvárások (magasság, testalkat, arc, haj, mosoly, stb.) mellett más szempontok is érvényesülnek. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy a versenyzők olyan tudással, ismeretekkel, önérzettel rendelkezzenek, amelyek szorosan kötődnek nemzetiségükhöz. Hisszük, hogy egy szépségkirálynő komoly iránymutató személyiséggel bír az egész társadalom felé, éppen ezért célunk egy olyan királynő választása, aki példaként szolgál a fiatal generáció, a társadalom és az egész nemzete számára. A versenyzők vallástól és etnikai hovatartozástól függetlenül nemzeti öntudattal bírnak, fontosnak tartják az anyanyelv ápolását. Rendelkeznek hazájuk történelmének, földrajzának ismeretével, jártasak a szokásokban, hagyományokban. Családcentrikusak, érdeklődnek a gasztronómiájuk iránt. Célunk, hogy a világszerte csodált, szép magyar lányok hírét vigyék országunk turisztikai- és természeti értékeinek, vizeinek, gasztronómiájának, hagyományainak, történelmének, és a legújabb innovációknak. Országimázs klipeket készítünk, amelyekben a jelentkezők a legszebb magyar tájakon, a mezőgazdaság, a borászat, az állattenyésztés, lótartás, pálinkafőzés, stb. jellemző tevékenységein keresztül hazánk nemzetközi hírnevét erősítik. A szépség ünneplésén túl ezt a missziót szeretnénk beteljesíteni - a hazai élelmiszeripar, borkultúra, turizmus, természeti kincsek, tudományos fejlesztések népszerűsítését.
A versenyt hagyományteremtő céllal rendezzük meg, fontosnak tartjuk, hogy évről évre követendő példát állítsunk a fiatalok elé." - olvashatjuk a Nemzet Szépe hivatalos oldalán

A versenyt és Angéla helyezését az alábbi linken lehet követni, szavazni rá és drukkolni neki:

https://www.nemzetszepe.hu/szavazas/

https://www.instagram.com/miss.nat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.