Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Április 21. 21:53, csütörtök | Helyi

MOVINNOV Inkubátorház épül Uniós támogatással Mosonmagyaróváron

MOVINNOV Inkubátorház épül Uniós támogatással Mosonmagyaróváron

A MoWinParkban épülő MOVINNOV Inkubátorházhoz 123 millió forint uniós támogatást kapott a Movinnov Kft. Mosonmagyaróváron. A beruházással alapvető cél a városi és a kistérségi vállalkozások versenyképességének növelése, a foglalk

A MOVINNOV INKUBÁTORHÁZ (NYDOP-1.3.1/C-09-2010-0005) egy 850 négyzetméter alapterületű négy csarnokrészt, hat irodát, tárgyalót és szociális helyiségeket tartalmazó létesítmény.

A projekt keretében egy olyan magas színvonalú ingatlant hoz létre a Movinnov Kft., amely színvonalas munkakörnyezetet teremt és egyben példaként is szolgál a város és a kistérség vállalkozói számára. A lényege, hogy a legfeljebb három éve működő vállalkozások a piaci viszonyokhoz képest kedvezményes áron bérelhetnek irodát, vagy üzemcsarnokot.

Az irodák teljesen berendezettek, a vállalkozás működéséhez szükséges eszközökkel felszereltek. A létesítmény emellett számos egyéb, a cégek működéséhez szükséges szolgáltatásokat biztosít. Így például a dolgozók számára öltözőket, vizesblokkokat, étkezőt, de gondoskodnak majd a takarításról, a vagyonvédelemről is, valamint igény esetén jogi, üzletviteli, pénzügyi, közbeszerzési, marketing, mérnöki, pályázatírói, vagy oktatási szolgáltatásokat is szerveznek. A leendő létesítményt igénybe vevő vállalkozások kezdetben kedvezményesen bérelhetnek helyiségeket. Ezután a díj fokozatosan közelíti a piaci szintet. A néhány év alatt így megerősödött cégek az inkubátorházat elhagyva önálló telephelyet alapíthatnak. Távlati cél, hogy ezek a vállalkozások letelepedésükben preferálják a MoWinParkot, Mosonmagyaróvárt és a kistérséget. Növelve ezzel a helyi adóbevételeket.

A projekt alapvető célja Mosonmagyaróvár és kistérsége gazdasági aktivitásának fejlesztése, a vállalkozások versenyképességének növelése, a foglalkoztatási helyzet javítása és a vállalkozói inkubáció infrastrukturális és szolgáltatási feltételeinek megteremtése.

A létesítmény kivitelezése elkezdődött, 2011. április 21-én a projekt ünnepélyes nyitórendezvénye keretében az alapkőletételre is sor került. A tervek szerint 2011 novemberében az inkubátorház már fogadja a vállalkozásokat. A projektben együttműködő partnerei a Movinnov Kft-nek a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (GYMSMKIK), az Innonet Innovációs és Technológiai Központ Közhasznú Nonprofit Kft.(Innonet) és a Kisalföld Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (KVA).

Az ünnepélyes alapkőletételnél jelen volt: Tóth Gábor a Nyugat-dunántúli Fejlesztési Ügynökség program-végrehajtási igazgatója, Dr. Árvay István Mosonmagyaróvár Város alpolgármestere és Bella Sándor a Movinnov Kft. ügyvezető igazgatója.

Az alapkő letételről készült képek megtekinthetők a Képgalériában:

http://infomovar.hu/szorakozonegyed/galeriak/egyeb/movinnov_inkubatorhaz_alapkoletetel/3/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.