Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 03. 11:42, kedd | Belföld
Forrás: MTI

MSZP: káosz van a betegellátásban

MSZP: káosz van a betegellátásban

Az MSZP fővárosi frakciója katasztrofálisnak tartja az új betegbeutalási rendszert, hiányolja az átmenetet, és kifogásolja a munka törvénykönyvének az egészségügyi dolgozókra vonatkozó részeit.

Havas Szófia, az ellenzéki párt fővárosi képviselője keddi sajtótájékoztatóján bírálta, hogy a változás értelmében bizonyos betegség esetén a szegedi egyetem klinikájának csaknem a teljes lakosságot el kellene látnia, a honvédkórház 90 ágyas, baleseti sérülteket ellátó osztályához pedig mintegy 3 millió lakos tartozik. A szocialista politikus kifogásolta, hogy több vidéki településről 60-200 kilométert kell utazni az ellátásért, sőt bizonyos esetekben a főváros II. kerületéből is vidékre kell utazni, holott Budapesten a teljes ellátási vertikum rendelkezésre áll. Az MSZP fővárosi képviselője szólt arról is, a munka törvénykönyve a katasztrófatörvénnyel együtt lehetővé teszi, hogy a közalkalmazott orvosokat az ország bármely pontjára vezényelhessék, emellett pedig heti egy, térítés nélküli ügyeletet is vállalniuk kell. Bírálta azt is, hogy csökkent az egészségügyi dolgozók szabadsága, és visszavonták a veszélyességi pótlékokat. Horváth Csaba, az MSZP alelnöke, a párt fővárosi képviselőcsoportjának vezetője közölte: a kormány felszámolás alatt álló "melléküzemágnak" tekinti az egészségügyet, s nem az ágazatot, hanem a vagyonát, az ingatlanjait tartják értéknek. A szocialista politikus álláspontja szerint képtelenek voltak megoldani az átmenetet, így mintegy százezren keresték saját orvosaikat az új adatbázisban.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk