Városlista
2019. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2019. Április 15. 10:16, hétfő | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Nagyböjti Hangverseny Mosonmagyaróváron

Nagyböjti Hangverseny Mosonmagyaróváron

Ha Mosonmagyaróváron, a Szűz Mária Királynő és Szt. Gotthard templomba betért valaki az egyik este, igazán felemelő élménynek lehetett részese.

Nagyböjti hangversenyre került sor immár másodszor, melyen a házigazda Szent Krisztina kórus -Szalainé Sándor Katalin vezetésével-mellett a Halmos László Énekegyüttes, -Kiss Veronika és Szodfridt Gyula vezetésével- a Vissz-Hang Vegyes Kar Kiss Veronika vezényletével és a manDALa Trió hegedűs lányai vettek részt.

Közreműködött Papp Anna Rózsa és Hegyi Noémi versmondással, konferált: Várallyay Kamilla.

Az eseményt a templom plébánosa, Bodó Zoltán atya nyitotta meg, kiemelve a közelgő ünnepi események, valamint a nagyböjt jelentőségét. "A zene segít abban, hogy itt, legbelül megtaláljuk Istent, felemelve szívünket" mondta többek között és megköszönte a részvevő kórusoknak és zenészeknek, hogy elfogadták a felkérést e nemes feladatra.

A templom kiváló akusztikája és az elhangzott egyházi művek szétáradó hangulata adott meghatározó élményt a közelgő húsvéti ünnepek várásának és az azt megelőző nagyböjt jelentőségének.

A műsor zárásaként a kórusok közösen adták elő Kodály Zoltán: Stabat Mater című művét a nagyszámú közönség tetszésnyílvánítása mellett.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 14. 22:53, péntek | Helyi

Az 5. Nemzetközi Jóga Nap ünneplése Magyarországon

Az Indiai Nagykövetség 2019. június 22-23-án ünnepli a Jóga 5. Nemzetközi Világnapját Magyarországon. Ez alkalomból egy különleges eseménysorozat bemutatására kerül sor Mosonmagyaróváron.

2019. Június 13. 20:20, csütörtök | Helyi

A Nolato az éttermi hulladékokat is helyben komposztálja

A Nolato Magyarország Kft. környezettudatos vállalatként 2018 őszétől a mosonmagyaróvári vállalkozások közül elsőként alkalmazza a Compastor technológiát a cég telephelyén keletkező szerves hulladékok komposztálására.

2019. Június 12. 14:43, szerda | Helyi

Közkutak és Párakapuk Mosonmagyaróváron a hőség ellen

Június 12-én, szerdán életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás. A legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés ma 0 órától vasárnap éjfélig lesz érvényben.

2019. Június 11. 14:46, kedd | Helyi

Nyári Napközis Tábor várja a gyerekeket Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Család- és Gyermekjóléti Központ Nyári Napközis Tábora