Városlista
2019. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2019. Április 15. 10:16, hétfő | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Nagyböjti Hangverseny Mosonmagyaróváron

Nagyböjti Hangverseny Mosonmagyaróváron

Ha Mosonmagyaróváron, a Szűz Mária Királynő és Szt. Gotthard templomba betért valaki az egyik este, igazán felemelő élménynek lehetett részese.

Nagyböjti hangversenyre került sor immár másodszor, melyen a házigazda Szent Krisztina kórus -Szalainé Sándor Katalin vezetésével-mellett a Halmos László Énekegyüttes, -Kiss Veronika és Szodfridt Gyula vezetésével- a Vissz-Hang Vegyes Kar Kiss Veronika vezényletével és a manDALa Trió hegedűs lányai vettek részt.

Közreműködött Papp Anna Rózsa és Hegyi Noémi versmondással, konferált: Várallyay Kamilla.

Az eseményt a templom plébánosa, Bodó Zoltán atya nyitotta meg, kiemelve a közelgő ünnepi események, valamint a nagyböjt jelentőségét. "A zene segít abban, hogy itt, legbelül megtaláljuk Istent, felemelve szívünket" mondta többek között és megköszönte a részvevő kórusoknak és zenészeknek, hogy elfogadták a felkérést e nemes feladatra.

A templom kiváló akusztikája és az elhangzott egyházi művek szétáradó hangulata adott meghatározó élményt a közelgő húsvéti ünnepek várásának és az azt megelőző nagyböjt jelentőségének.

A műsor zárásaként a kórusok közösen adták elő Kodály Zoltán: Stabat Mater című művét a nagyszámú közönség tetszésnyílvánítása mellett.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 20. 13:49, szombat | Helyi

Gépkocsija kerekében rejtette el a kábítószert

A rendőrök elfogtak egy 31 éves férfit, akinél kábítószergyanús anyagokat találtak Mosonmagyaróváron.

2019. Április 19. 08:00, péntek | Helyi

TÁJÉKOZTATÓ

A Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal 2019. április 19-én pénteken és 2019. április 22-én hétfőn (munkaszüneti napokon) zárva tart,

2019. Április 18. 12:35, csütörtök | Helyi

Menetrendi változások a tavaszi szünet alatt

Az ÉNYKK tájékoztatója a közlekedés rendjének változásáról

2019. Április 18. 11:53, csütörtök | Helyi

Álláshirdetés

Mosonmagyaróvári Német Nemzetiségi Önkormányzat pályázatot hirdet a Mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola Gazdasági vezető (magasabb vezető) munkakörének ellátására.