Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Április 28. 08:09, szerda | Helyi sport

Négyes döntőben az egyetemi kosárlabda csapat

Négyes döntőben az egyetemi kosárlabda csapat

Az Eger csapatát fogadta a Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem kosárlabdacsapat a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban.

A csapatok fej-fej mellett haladva óriási harcot folytattak a pályán. Hol az egyik, hol a másik alakulat lépett meg egy kicsit a másiktól. A mérkőzés már annak elő félidejében is hatalmas emóciókat gerjesztett mindkét oldalon, ami sok esetben a játék precizitására volt jelentős hatással, mindkét csapat sok hibával, ám óriási elánnal harcolt. A vendégeknél Szicsák, míg a hazai alakulatnál Kámán termelte a pontokat. Így a nagyszünetre 10 pontra tudta csökkenteni a hátrányát az Eger. A
második félidő elején a hazai alakulat egy gyors rohammal ismét meglépett, amivel ismét stabilizálni tudta az előnyét. Ebben az időszakban a vendégeknél csak egy ember tudott pontot dobni. A záró felvonás első percei ismét a vendégeké voltak, amikor egy 0-7-es rohanással ismét nyílttá tették a találkozót. Azonban itt Kámán és Domsitz eredményes játékával ismét a hazai csapat következtek, aminek eredményeként a mosonmagyaróvári gárda megszerezte a győzelmet és jutott az Egyetemi Bajnokság négyes döntőjébe.

Laky Tibor, a Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem vezetőedzője: "Örülök a győzelemnek és annak is, hogy hosszú idő után a férfiak is bekerültek a négyes döntőbe. Kicsit nehezebb lett a mérkőzés, mint gondoltuk. Menet közben kellett
alkalmazkodnunk a rossz dobó százalékunkhoz, ezért változtatnunk kellett a játékunkon és a harmadik negyed végén tudtuk megtalálni azt a játékot, amivel eredményesek tudtunk lenni. Nagy várakozással állunk a döntő előtt."


Dr Váczi Péter, az EKE Eger edzője: "Elsősorban szeretnék gratulálni a Mosonmagyaróvárnak és sok sikert kívánok nekik a döntőben. Másodsorban szomorú vagyok, mert három alapemberünk hiányzott mindkét mérkőzésen. Ez egy még parázsabb párharc lehetett volna, ám sajnos a legrosszabb pillanatban sérültek meg a játékosaink, ami eléggé behatárolta a lehetőségeinket, ezzel együtt a csapatom csillagos ötöst érdemel, mert mindent megtett, ami ebben a szituációban megtehető volt. Ellenfelünknek sok sikert kívánok!"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma