Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. November 29. 09:57, kedd | PR

Nem csak dísz a mennyezeti lámpa

Nem csak dísz a mennyezeti lámpa

A mennyezeti lámpa minden otthon elmaradhatatlan részét képezi. A fényforrás az ősztől tavaszig terjedő hónapokban különös jelentőséggel bír, hiszen ekkortájt már délután négy óra környékén is -

- sötét borulna hiányában a lakásra.

De vajon miért olyan fontos a megfelelő mennyezeti lámpa használata? Napjaink lámpakínálatában rendkívül sokféle típus megtalálható. Ha világításról van szó tehát, akkor többféle eszközt is bevethetünk a megfelelő fényviszonyok biztosítása érdekében. Abban az esetben viszont, ha az egész helyiség megvilágítása a cél, akkor az elter.hu szerint is nélkülözhetetlen a mennyezeti lámpa.

Túl az esztétikai értékeken

Lakberendezés alkalmával sokan hajlamosak vagyunk arra, hogy kizárólag a megjelenés alapján tegyék le a voksot egyik vagy másik darab mellett. Mennyezeti lámpa kapcsán viszont nagyon fontos, hogy az esztétikai értékeken túl funkcionális szempontból is tökéletes legyen a majd lakásba kerülő világítótest. Miért olyan lényeges ez?

Ha próbált már úgy tevékenykedni a lakás egyes helyiségeiben, hogy nem állt rendelkezésre megfelelő fényforrás, akkor pontosan tudja, mennyi bosszúsággal jár ez. A lakás több pontján elhelyezett állólámpák és asztali lámpák sok esetben nem alkalmasak a helyiség teljes megvilágítására. Legyen szó akár étkezésről, a nappaliban történő foglalatoskodásról, vagy esti főzésről, pakolászásról, a mennyezeti lámpa előnyeinek köszönhető a megfelelő fényviszonyok megteremtése.

Tökéletes megvilágítás esztétikus külsővel társítva

A lámpák már régóta nagyobb szerepet töltenek be, mint pusztán a megvilágítás. Nagyon fontos tehát, hogy igyekezzünk úgy választani a széles kínáltból, hogy a megjelenés terén is maximálisan elnyerje tetszésünket a mennyezeti lámpa. Mivel ez az eszköz gondoskodik a megfelelő fényről, így a tekintetet azonnal magára vonja a helyiségbe lépve. A tapasztalatok azt mutatják, hogy napjainkban már minden lakberendezési stílushoz megtalálhatjuk a hozzá passzoló lámpát.

Praktikusság éveken át

A mennyezeti lámpa kiválasztása során mindenképpen érdemes arra törekedni, hogy egy strapabíró, mutatós, hosszú távon is jól használható eszköz mellett döntsünk. Tipikusan ez az a lakberendezési darab, amelyet nem szívesen cserélünk néhány évente. A legolcsóbb típusok sokszor nem nyújtják azt a minőséget, amelyet elvárnánk tőle, ezért minimum a középkategóriás márkák javasoltak. Jobban megéri egyszer kiadni többet, mint évente cserélgetni az esztétikailag és funkcionálisan sem megfelelő lámpát.

Alakítsa a teret mennyezeti lámpával!

A mennyezeti lámpa szerepe a fény biztosítása mellett lakberendezési szempontból sem elhanyagolható. A klasszikus, egyszerű darabok tulajdonképpen bármilyen stílushoz jól passzolnak.

Az extrém megoldások iránt érdeklődők számára a mutatós, lelógó, csillárok javasoltak, melyekkel akár a nagy belmagasság nyújtotta lehetőségeket is tökéletesen ki lehet használni. Napjainkban nem csak az álmennyezet bizonyul remek választásnak, hanem az ezzel kiválóan kombinálható süllyesztett világítás is. Mennyezeti lámpa beszerzése során megéri gondolni arra is, hogy milyen hatást igyekszünk elérni a lakásban.

Az élénk színű búrákkal azonnal lendületessé és fiatalossá varázsolhatjuk a helyiséget. A barna szín, valamint a természetes hatást keltő búrák a mediterrán, természet közeli életérzést teremtik meg, s segítségükkel akár a keleties vagy mediterrán lakberendezést is látványosabbá tehetjük. Mennyezeti lámpa választás során tehát nem csak a funkciót, a kivitelezés minőségét, de a stílust sem hagyhatjuk figyelmen kívül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.