Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. November 13. 13:02, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Nem létező termékekből hatmilliós bevétel

Nem létező termékekből hatmilliós bevétel

A rákosmentei rendőrök véget vetettek az internetes bűncselekmény-sorozatnak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. Kerületi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított egy internetes csalás-sorozat ügyében négy ember ellen - közölte a rendőrség.

A csalók jól ismert internetes hirdetőoldalakon és egy közösségi oldal adás-vételi csoportjában 2019 novemberétől 2020 novemberéig más-más néven különféle nagyértékű termékeket kínáltak eladásra, melyekkel valójában nem is rendelkeztek. Meghirdettek többek között számítógépes alkatrészeket, karórákat, játékkonzolokat, tévéket, de árultak gyerekjátékokat és fémvázas medencéket is.

Az ország számos pontjáról jelentkező megrendelőktől előre utalással kérték a vételárat, és azt ígérték, hogy utána kipostázzák a terméket, de a pénz megérkezése után elérhetetlenné váltak.

A nem létező termékekkel összesen több mint hatmillió forintos kárt okoztak.
A rákosmentei nyomozók 2021. október 18-án egy békéscsabai lakásban fogták el a közel 50 rendbeli csalással gyanúsítható testvérpárt, a 43 éves V. Sándort és az 51 éves V. Mariettát.

V. Sándor kihallgatásán beismerő vallomást tett, míg nővére a bűncselkemények elkövetését tagadta. Másik két társuk közül a 28 éves R. Norbert részben beismerő vallomást tett, a 36 éves K. Mónika pedig tagadta a bűncselekmények elkövetését.
A négy gyanúsított közül V. Sándor őrizetben, V. Marietta bűnügyi felügyeletben, R. Norbert és K. Mónika pedig – korábban kiszabott jogerős büntetésük letöltése miatt– büntetés-végrehajtási intézetben várják az eljárás befejezését.

Címkék: csalás, csaló, elfogás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.