Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2022. Január 13. 13:30, csütörtök | Helyi

#nem luxus táska - rászoruló nőknek segítenek

#nem luxus táska - rászoruló nőknek segítenek

Nem luxustáska szlogennel indult országos kampány januárban a nők támogatásáért.

A kampányban arra buzdítanak minden segíteni vágyót, hogy a már nem használt, de jó állapotban lévő női táskájukat töltsék tele a rászoruló nők által nélkülözött higiéniai termékekkel.

Mosonmagyaróvár is csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez, amit már harmadik alkalommal szerveztek meg. A városban Kocsis Angéla gyűjti a táskákat, a Bohém Tanyán, kizárólag szerdánként reggel 9-től délután 3 óráig. A nem luxus táska program célja, hogy olyan alapvető higiéniai termékekkel lássák el a szegényebb nőket, amiket nincs lehetőségük megvásárolni.

Kizárólag alapvető létfontosságú higiéniai termékeket várnak, mint például az egészségügyi szárnyas betét, szappan, tusfürdő, sampon, testápoló vagy kézkrém, maszk, kézfertőtlenítő, fogkefe fogkrém, dezodor valamint egy kedves személyes üzenet. Ezeket a táskákat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével rászoruló nők kapják majd meg.

Mosonmagyaróváron eddig több tucat táskát ajánlottak már fel. Kocsis Angéla a férfiakat is arra buzdítja, hogy segítsenek. A megvásárolt higiéniai termékeket ugyanis a gyűjtőponton női táskákba teszik. A nem luxus táska kampány január 31-ig tart.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 09:17, péntek | Helyi

Jó eséllyel drágulni fognak az ingatlanok Mosonmagyaróváron

Pontosan nem lehet megjósolni, hogy milyen ingatlanárakat hoz a jövő, de a korábbi tapasztalatokra támaszkodva és az ingatlanpiaci ciklikusságát alapul véve azért kirajzolódhatnak előttünk irányok.

2022. Január 20. 11:09, csütörtök | Helyi

A térség egyik legnagyobb buszgyárát adják át idén Mosonmagyaróváron

A Credobus évente akár ezer autóbuszt tud majd gyártani a beruházásnak köszönhetően - írta meg a Magyar Nemzet.

2022. Január 19. 16:21, szerda | Helyi

Ki kapja idén a „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” Díjat?

Várják a javaslatokat, ki kapja idén a "Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” Díjat.

2022. Január 17. 14:31, hétfő | Helyi

Megnyílt a Téli Tárlat a Flesch központban - fotók

Az Art Flexum Művészeti társaság 22 művészének alkotásait állították ki két galériában. Idén is átadták a társaság Téli Tárlat Díját, amelyet ezúttal Borbély Máté vehetett át.