Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2020. Május 08. 17:57, péntek | PR

Nemcsak az számít, hogy megkötöttük a biztosítást

Nemcsak az számít, hogy megkötöttük a biztosítást

A biztosítások óriási segítséget jelentenek, amikor válsághelyzet, gond van az életünkben.Sokan élnek ezzel a lehetőséggel, de vannak olyan tényezők, amelyek gyakran nem kevesek figyelmét elkerülik a szolgáltatás kapcsán

Természetesen az ‘apróbetűs részről’ van szó.

Az aggodalom feleslegessé válik

A házunktól kezdve az éppen futó hiteleinkig rengeteg mindent lehet biztosítani. Érdekes, hogy az első ilyen szolgáltatás a lehető legkiszámíthatatlanabb és legveszélyesebb tevékenységre vonatkozóan született meg. Európában mintegy hétszáz évvel ezelőtt a tengeri kereskedőhajók sikerét lehetett először bebiztosítani. Hiszen szinte bejósolhatatlan volt, befut-e egy-egy hajó, és hatalmas veszteség ért minden érintettet, ha a szállítmány odaveszett.

Az első magyar biztosítás is ugyanezt a tevékenységet érintette, a folyami hajózásra lehetett először biztosítást kötni idehaza 1807-ben.

Ma is rendszerint arra szoktuk ezt a szolgáltatást igénybe venni, ami valami miatt kockázatos. Ami nem igazán következhet be, arra nem kell ilyen téren költeni, de nagyon is kifizetődő lehet egy biztosítás, ha bekövetkezik a káresemény. Emellett van egy lelki vonzata is a biztosításnak, vagy a garanciának: rengeteg stressztől szabadíthat meg, ha tudjuk, hogy akármi történik - például egy utazás során elveszítünk egy értékes dolgot, vagy netán baleset ér - , a dolognak ez a része már el van intézve.

Érdemes odafigyelni szerződéskötéskor

Mivel a biztosítások igen sokrétűek, és több mindenre kiterjedően köthetjük meg őket, ez az a szolgáltatás típus, ahol sok múlik azon, hogy alaposan átgondoljuk-e azt, mit írunk alá. Egy lakásbiztosítás esetében kimaradhatnak tételek, amelyek fontosak a számunkra, ám nem számolunk vele - például a tető alakja miatt van kockázata a hónyomás okozta kárnak - , miközben fizethetünk olyasmiért, aminek szinte nincs esélye.
Fontos tehát, hogy mit teszünk bele a csomagba, amiért aztán havonta fizetünk. Sokat segít persze, hogy egy részletes listából válogathatunk, de érdemes több szolgáltatónál megnézni a lehetőségeket, hátha olyan kitételre bukkanunk valahol, amire nem gondolnánk, de számíthat.

A garancia is sokrétű

Az alapcsomagokon túl érdemes megismerkedni a plusz lehetőségekkel, vagy a későbbiekben ezekkel kiegészíteni - szükség esetén - a biztosításunkat. Például ha napelemeket vagy napkollektort veszünk, akkor ezekre is köthetünk pluszban biztosítást, ami ritkán része az alapcsomagnak, mivel aránylag kevesen használják a napenergiát.

A biztosítások körébe tartoznak a garanciaszoláltatások is - amelyeket például műszaki cikkekre köthetünk -, és amelyek az 1-2 éves gyári garancián túl is megoldást nyújtanak, ha az adott termék elromlik, tönkremegy.

Amennyiben például telefonra kötünk garanciát, alaposan nézzük meg, az egyik leggyakoribb problémára, a baleseti sérülésre kiterjed-e, vagy vonatkozik-e a szerződés a lopásra. Hiszen ha nem téríti meg a kárunkat az adott biztosítás olyan esetekben, amelyekre igencsak van esély, akkor nem a legjobb csomagra fizettünk be. Érdemes odafigyelni arra, hogy a lopás, rablás sok esetben plusz tétel. Ha emiatt aggódunk, akkor a kiterjesztett garanciát kell választanunk.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 14:06, kedd | PR

Hallottál már a nyelvvizsga díjának visszatérítési lehetőségéről?

Ha még meglepetésként ér, akkor van egy jó hírünk: a költséges nyelvvizsgáknak vége, mert a nyelvvizsga díját visszatéríti az állam. De az ördög itt is a részletekben bújik meg, van, amire figyelni kell.

2020. Július 07. 13:38, kedd | PR

Az alkalmi munka felértékelődik a vírusválság utáni gazdaságban

Az alkalmi munka évről évre egyre népszerűbb, de a jelenlegi gazdasági környezetben még jobban felértékelődik. Hozunk néhány meglepő állásajánlat példát, ahol soha nem várnál alkalmi foglalkoztatást.

2020. Július 07. 13:38, kedd | PR

Az alkalmi munka felértékelődik a vírusválság utáni gazdaságban

Az alkalmi munka évről évre egyre népszerűbb, de a jelenlegi gazdasági környezetben még jobban felértékelődik. Hozunk néhány meglepő állásajánlat példát, ahol soha nem várnál alkalmi foglalkoztatást.

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.