Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Március 23. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Nemzetközi projekt indult a Duna vízgyűjtőinek védelmére

Nemzetközi projekt indult a Duna vízgyűjtőinek védelmére

Nemzetközi projekt indult a Duna vízgyűjtő területeinek védelme, valamint a vízkészletek megóvása érdekében - közölte a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a 2,6 milliárd euró összköltségű Camaro-D (Cooperating towards Advanced Management Routines for land use impacts on the water regime in the Danube river basin) projekthez a Duna-menti országokból 23 partnerszervezet - köztük több minisztérium, egyetem és kutatóintézet - csatlakozott, a nemzetközi együttműködést a osztrák Szövetségi Mezőgazdasági, Erdészeti, Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium fogja össze.

A 2019-ig tartó projekttől azt várják, hogy a területhasználati és területkezelési jó gyakorlatok össszegyűjtésével és alkalmazásával javulhat a Duna vízminősége - írták. A partnerszervezetek szakemberei az együttműködés során tanulmányozhatják és elsajátíthatják azokat a technikákat, amelyeket a térség más országai alkalmaznak a vízhez kötődő területhasználatban - áll a közleményben.

Címkék: duna, vízgyűjtő, védelem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;