Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2011. Szeptember 28. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: Flesch Nonprofit Kft.

Neoton Familia élő koncerttel és sok színes programmal vehetik birtokba a megújult belvárost a mosoniak október elsején

Neoton Familia élő koncerttel és sok színes programmal vehetik birtokba a megújult belvárost a mosoniak október elsején

Alig több mint egy éve írták alá „A mosoni városközpont funkcióbővítő rehabilitációja” c. projekt támogatási szerződését. Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a beruházáshoz több mint 500 millió forint támogatást kapott az

A munkálatok befejeződtek, így utcabál és nyílt nap keretében ünnepelhetik a mosoniak a belváros megújulását október elsején.

A kicsivel több, mint egy éven át tartó munkálatok végeztével megszépült, megújult a Kápolna tér, az Erzsébet tér és a Fehér Ló Közösségi Ház.


Október elsején egy utcabállal és nyílt nappal ünnepelhetik meg a beruházás végét a városlakók. Ezen a napon nyit a piac is. Az árusok, őstermelők már mind a megszépült helyükön várják az érdeklődőket. A Kápolna téren a hagyományos piac nyit újra, visszaköltözhetnek az őstermelők, az Erzsébet téren pedig egységes arculattal, új sátrakban kezdhetnek árusítani a piacosok.
Október elsején mindenkinek módja van a piac mellett a felújított Fehér Ló Közösségi Házat, az Erzsébet tér új szökőkútját is megcsodálni. Az Erzsébet tér és a Kápolna tér találkozásánál egy zenélő toronyóra is helyet kapott.


Délelőtt 9 óra 30 perckor kezdődnek a programok az Erzsébet téren, egy ünnepélyes zászlós bevonulással, a zászlódobáló Fresco Ballo Együttessel. Majd Dr. Nagy István Mosonmagyaróvár Város polgármestere mond ünnepi köszöntőt, és vágja át a nemzeti színű szalagot, mellyel jelképesen átadja a megújult mosoni belvárost az ott élőknek, és dolgozóknak. Kapui Jenő kanonok, mosoni plébános és Kiss Miklós Győr-Mosoni Evangélikus Egyházmegye esperese ökumenikus áldásban részesítik a megszépült mosoni belvárost.
Délelőtt 10 óra és 14 óra között a Fehér Ló Közösségi Ház nyílt nap keretében várja a látogatókat, ekkor bárki bemehet és megtekintheti a felújított épületet.


Közben az Erzsébet téren folyamatosan váltják egymást a szereplők a színpadon, fellép a Kühne Zrt. Fúvószenekara és a Fantázia Majorette Csoport, az Óvári Gazdász Senior, a Heideröslein Német Nemzetiségi Dalkör, a Mosonmagyaróvári Gradistyei horvátok Énekkara, az Óvári Gazdász Néptáncegyüttes, a Lajta Néptánc Egyesület, a Fehér Ló Közösségi Ház csoportjai, a Flesch Táncfesztivál legjobbjai, lesz Óriás Báb előadás, Moson Big Band koncert. A kisszínpadon 17 óra 35 perctől a Naptárszínház operett előadását láthatják, majd 18 óra 40 perctől a Vásári Komédiát a Theatrum Ad Flexum előadásában. 20 órától a nagyszínpadon a Neoton Família élő koncertje következik és végül 21 óra 30 perctől utcabál Horessel.

További információ a www.mosonmagyarovar.hu honlapon találhatók!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.