Városlista
2020. november 23, hétfő - Kelemen

Hírek

2020. November 19. 09:51, csütörtök | Helyi

Önkéntes tesztelésre biztosít lehetőséget az Oxy-Mov Bt.

Önkéntes tesztelésre biztosít lehetőséget az Oxy-Mov Bt.

Több mint egy hete kezdte meg az Oxy-Mov Bt. az önkéntes alapon végzett Covid 19 antigén gyorstesztek elvégzését. A mintavétel után mintegy 15 perc alatt eredmény születik, a pozitív teszteket jelentik az ÁNTSZ-nél.

A Mosonyi Mihály utca 37. szám előtt található az Oxy-Mov Bt. mentőautója, amiben november 9-én kedzték meg, az önkéntes alapú, Covid 19 antigén gyorstesztek elvégzését. A tesztelés orrnyálkahártya mintából történik, ami azt jelenti, hogy egy vékony pálcát vezetnek fel az orrnyílásokon, majd a váladékot tesztelik.

Zolnai Szabolcs, az Oxy-Mov Bt. ügyvezetője elmondta, amennyiben jól végzik a tesztet, úgy 99%-ban megbízható. Az ugyanis azt mutatja ki, ha már a vírus bekerült a szervezetbe, az pedig megkezdte a védekezést és megindult az antigének termelése.

A teszt mintegy 15 perc alatt kimutatja az eredményt. Amennyiben pozitív lesz, azt az ÁNTSZ felé jelenti az Oxy-Mov Bt. A teszteléseket megadott időpontokban végzik el, egy nap mintegy 50 embert tesztelnek.A teszteléseket reggel 8 és délután 4 óra között végzik el, ára, 14 ezer forint. Jelentkezni a 06-70-633-4352-es telefonszámon lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 20. 07:51, péntek | Helyi

Megkezdődtek a szabadtéri színpad építési munkálatai

Elkezdődtek a munkálatok a Várnál, már építik a leendő színpad mögötti kiszolgáló épületet. A szabadtéri színpadra CLLD pályázaton nyert 50 millió forintot az Óvári Gazdászok Szövetsége.

2020. November 19. 16:41, csütörtök | Helyi

Átadták a szociális munka napi díjakat

A szociális munka napja november 12-e, azonban az idei évben, a koronavírus járvány miatt elmaradt a városi ünnepség.

2020. November 19. 14:40, csütörtök | Helyi

Sikeresen szerepelt az egyetemi kosárlabda csapat

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Nyugati csoportjának soron következő fordulójában, a BME-t fogadta a Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem.

2020. November 19. 11:08, csütörtök | Helyi

Kötelező maszkviselés - Csalókra figyelmeztetnek

A kormányrendelet értelmében, Mosonmagyaróvár egyes területein, közterein kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, 6 éves kor felett.