Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Május 24. 11:14, csütörtök | Helyi

Pénteken a Klub Faházban zenél az AC/BC!

Pénteken a Klub Faházban zenél az AC/BC!

Egy kis kedvcsináló a péntek estéhez - Villáminterjú Ratkai \"Retek\" Miklóssal, az AC/BC zenekar alapítójával.


Tagok:

Gubás Tibor - ének (Tirana Rockers, ex-Ómen, -Bon Scott tribute)
Nagy Máté - szólógitár
Bevíz Mihály - ritmusgitár, vokál (Iron Maidnem, ExiT)
Nagy Dénes - basszusgitár, vokál
Ratkai "Retek" Miklós - dob (Tirana Rockers, Exit, ex-Akela, -Iron Maidnem,)

Mikor alakult a zenekar?

Az együttes alapítását magamra vállalom :-) , tudtam, hogy nem lesz egyszerű dolgunk ismerve a hazai színteret, de ez egy cseppet sem riasztott vissza. Tulajdonképpen 1990-re visszaszaladni az időben - meséli Ratkai "Retekkoma" Miklós az együttes dobosa, vezetője -, ugyanis Bevíz Misi barátommal akkor alapítottuk meg az ország első AC/DC tribute zenekarát Ten Gallon néven, elég jó helyeken koncerteztünk, azóta is mindig játszom ezt a zenét, legfeljebb másik zenekarral. Nagyjából már tudtam kikkel szeretném ezt a zenét játszani. Szupermen komám (Kárpátia, ex-Akela) hívott, hogy hallott egy Zsola nevű énekest egy koncerten, amin elénekelte a Highway To Hell-t és hogy hívjam fel a csávót, hallgassam meg, mert nagyon jó!


Megtörtént. Tényleg tetszett, úgyhogy majdnem másfél évig Zsola volt a dalnokunk, aztán mivel a kettős állampolgárság valamint a másik zenekara miatt már nem tudott olyan aktívan részt venni a munkában, ahogy szeretett volna, így barátságban elváltunk egymástól, de a mai napig tök jóban vagyunk.

A banda budapesti és az egymásra találás igazán nem volt feladat, adta magát a dolog. Bár átestünk néhány tagcserén, de sosem emberi ellentétek miatt. Aztán kialakult a mostani felállás, amibe Zsola után Gubás Tibi érkezett, akinek szintén nagyon örülünk. Én személy szerint emberileg és zeneileg is nagyon szeretem, már nagyon régóta terveztem az együtt zenélést csak mindig mással voltunk elfoglalva, pl.: Ő Ómen, én Akela... és most együtt zenélünk a Daczi Zsolt (R.I.P.) alapította Tirana Rockersben is.

Ez az együttes 2009-ben alakult akkor álltak össze úgy a csillagok hogy végre összehozzam azt a bandát, és külön öröm számomra hogy ezt most már az AC/BC-vel tehetem. Átestünk egy pár tagcserén, dehát ez benne van a pakliban. Én nem is nagyon tudok mondani olyan rockzenekart, ahol ne lett volna egy vagy több tagcsere. A hangulat kiváló az emberek nem különben, és mint zenészekkel is öröm együtt muzsikálni!

"A milyen zenét játszatok?" kérdésre inkább nem válaszolnék...

Miért pont AC/DC?
Ez mindegyikőnknek gyerekkori szerelem és még eltart egy darabig... :)
Nagy mágiája van ennek a zenének, másrészt mindannyiunknak ez volt az első legnagyobb hatás arra, hogy egyáltalán elkezdjünk zenélni 10-20-30 évvel ezelőtt, ki mikor. Igyekszünk kellő alázattal hozzá nyúlni a dalokhoz.

Készül-e lemez?
Nem tudjuk mennyi értelme lenne kiadni egy lemezt, mert ezeket a dalokat az AC/DC-nél jobban úgysem játsza senki, legfeljebb ha írnánk saját számokat. Ötletek már vannak...

Mikor és hol vagytok láthatóak, hallhatóak?
Múlt hétvégén Erdélyben jártunk szerencsére már sokadjára, ahol mindig nagy élmény játszani. Pénteken ugyebár végre eljutunk Mosonmagyaróvárra, ahol még sosem játszott ez a banda. Másnap szaladunk a Pannónia Fesztiválra Szántódra, aztán a teljesség igénye nélkül: Bóly (Motoros Fesztivál), Szabadka, Budapest, Újfehétró, Szeged, ezek a legközelebbi bulik, folyt. köv.

Nagyon várjuk az 'óvári' koncertet, remélem sok jó ember el fog férni, és mulatunk egy jót! :) Üdvözlet mindenkinek!!!

AC/BC koncert Mosonmagyaróvár

Helyszín: Klub Faház, Mosonmagyaróvári Wittmann Antal park

Időpont: május 25. péntek 22.00

Belépő: 900 Ft

A koncertról készült képeket természetesen megnézhetitek a buli után az InfoMóvár oldalán!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.