Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Február 13. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Pénzmosásért elítéltek egy mezőtúri férfit

Pénzmosásért elítéltek egy mezőtúri férfit

Jogerősen két és fél év börtönbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla egy mezőtúri férfit, aki internetes csalásból származó pénze eltüntetéséhez nyújtott segítséget.

A táblabíróság pénzmosás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és a szabadságvesztés mellett 50 ezer forintra vagyonelkobzást is elrendelt vele szemben.

A férfi 2014 végén állapodott meg megbízójával abban, hogy gazdasági társaságot alapít, hogy ezzel segítse bűncselekményből származó pénz elrejtését. Vállalta, hogy a társaság nevére bankszámlát nyit, az arra érkező összegeket rendszeresen készpénzben felveszi, és ezt a pénzt megbízója részére alkalmanként, díjazás ellenében átadja.

A férfi - akinek a megbízója az eljárás során ismeretlenül maradt - álnéven interneten megjelentetett hirdetésekben német állampolgároknak azt ígérte, hogy leszállítja az Egyesült Államokból az általuk rendelt személyautókat. Bár ezek ellenértékét a vevők átutalták a vádlott által megnyitott devizaszámlára, a megrendelők nem kapták meg a gépkocsikat.

A vádlott 2014. december 30-a és 2015. január 14-e között öt alkalommal összesen 44 500 euró - akkori árfolyamon mintegy 14 millió forint - érkezett a vádlott számlájára, amit át is adott megbízójának. Ezért alkalmanként 10-20 ezer forintot kapott.

A vádlott az eljárás során nem ismerte el bűnösségét.

A táblabíróság döntésével - többi közt az időmúlásra tekintettel - enyhítette a vádlottra az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék által kiszabott három év öt hónapos börtönbüntetést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;