Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. December 08. 14:33, péntek | Belföld
Forrás: mti

Pisztollyal fenyegetőző, zsaroló díler ellen emeltek vádat Zalaegerszegen

Pisztollyal fenyegetőző, zsaroló díler ellen emeltek vádat Zalaegerszegen

Negyvenezer forint tartozás helyett egymilliót követelt veréssel Zalaegerszegen egy kábítószer-kereskedő az egyik ismerősétől, akitől az autóját is meg akarta szerezni pisztolyokkal fenyegetőzve.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy egy fiatal férfi 60 ezer forinttal tartozott a vádlottnak, részben a tőle kapott marihuána ellenértékeként. A fiatal tavaly szeptemberben 20 ezer forintot törlesztett a tartozásából, de a vádlott a fennmaradó összeg helyett már egymillió forintot követelt.

A tartozás fejében a vádlott a fiatal férfi kevesebb mint félmillió forintot érő autójának átíratását kérte. Erről egy adásvételi szerződést is kitöltöttek a tulajdonos adataival úgy, hogy fenyegetésként a vádlott a gázriasztó- és gumilövedékes pisztolyait is elővette.

Az ezt követő hetekben a vádlott többször is követelte a tartozás megfizetését, egy alkalommal pedig barátjával személyesen is felkereste a fiatal férfit, amikor az edzésre érkezett a zalaegerszegi Jégcsarnokhoz. A földre lökték és rángatták a fiatalt, többször megrúgták és ököllel ütötték, miközben a megölésével és a kocsijának elvételével fenyegették.

A sértett 50 ezer forintot adott át nekik, de a bántalmazást tovább folytatták, amelynek végül a rendőrök vetettek véget. A bántalmazottnak a koponyája és a combja zúzódott, sérülései nyolc napon belül gyógyulóak voltak.

A vádlott mindezen túl másnak is értékesített kábítószert, a vádirat közel tucatnyi konkrét esetet sorol fel, de ezen túlmenően is több esetben adott el ismeretleneknek marihuánát. Maga is kábítószer-fogyasztó volt, egy közúti ellenőrzésénél is találtak nála, majd a házkutatásnál otthonában is drogot, vizeletéből pedig több alkalommal speed, marihuána, ecstasy és kokain fogyasztását igazolták.

A férfit társtettesként elkövetett zsarolással, testi sértéssel, valamint kábítószer-kereskedelemmel és kábítószer birtoklásával vádolják, társának pedig ugyancsak társtettesként elkövetett zsarolás és testi sértés miatt kell felelnie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére