Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2014. Január 03. 12:45, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Prostituáltat futtató rendőrt ítéltek el jogerősen Szegeden

Prostituáltat futtató rendőrt ítéltek el jogerősen Szegeden

Jogerősen egy év nyolc hónap, három évre felfüggesztett börtönre ítélt kerítés miatt egy rendőrt pénteken a Szegedi Ítélőtábla.

A 34 éves férfi 2013 tavaszán rendőrként szolgált a Szegedi Rendőrkapitányságon. Egy fodrászként dolgozó ismerősével elhatározták, hogy lányokat fognak futtatni. A rendőr ezért megkereste egy nőismerősét, akit rávett arra, hogy prostituáltként dolgozzon a csongrádi megyeszékhelyen.
A lány április 7-én érkezett Szegedre, és úgy állapodott meg a két férfival, hogy az általuk bérelt lakásban fogadja kuncsaftjait, a bevételt pedig megfelezik. A pénz fejében a férfiak vállalták, hogy biztosítják a szexuális szolgáltatáshoz szükséges eszközöket, és szükség esetén megvédik a lányt.
A lány a rendőrtől kapott egy mobiltelefont, amelyen a klienseivel tarthatta a kapcsolatot, a férfi pedig fotókat készített róla, és a prostituált szolgáltatásait kínáló hirdetést adott föl. A nő május végéig fogadta a kuncsaftokat, a bevétellel naponta számolt el, és a megállapodásnak megfelelően a pénz felét leadta a férfiaknak.
A táblabíróság folytatólagosan, társtettesként elkövetett kerítés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit a felfüggesztett szabadságvesztés mellett lefokozással is sújtott, mert úgy ítélte meg, hogy a férfi rendőrként olyan jellegű és súlyú bűncselekményt követett el a prostitúció elősegítésével, hogy nem méltó rendfokozat viselésére.
A férfi társára kiszabott egy év tíz hónapos, három évre felfüggesztett börtönbüntetés már korábban jogerőre emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:33, hétfő | Kék hírek

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért