Városlista
2019. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2019. Június 11. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Rendhagyó kiállítás megnyitó

Rendhagyó kiállítás megnyitó

Rendhagyó fotókiállítás megnyitójára került sor Mosonmagyaróváron, a Hotel Lajta Park konferenciatermében.

Itt került bemutatásra Vizsy Lilla szárnypróbálgató fotós életének egy-egy szép darabja, „Csak észre kell venni azt, ami szép” mottóval és „A lélek természete” címmel.

A rendezvény születésnapi összejövetelnek indult a felnőttkor küszöbének átlépését ünneplendő, de a szülők titokban kiállítást szerveztek meghívott vendégkörrel. A vendégek közt a nagyszülők, a közeli barátok, rokonok és nem utolsó sorban Lilla iskoláinak kedvenc pedagógusai is megjelentek.

Köszöntőt mondott Cseri Józsefné, a Bolyai iskola biológia-földrajz szakos tanára, aki beszédében kiemelte Lilla általános iskolai szorgalmát és kitűnő eredményeit. A kiállítás anyagát összeállította és megnyitotta Dubi Árpád művésztanár, aki a művészetek fontosságáról és az emberi jellemre való hatásáról beszélt. Nagy Krisztina zongoratanár Over The Rainbow c. szám egy feldolgozását játszotta el zongorán a közönség megilletődött hallgatása mellett. Bakány Alexandra szavalatával járult hozzá az ünnepi esemény hangulatához. A találkozó háziasszonya és konferansza, a húg, Vizsy Napsugár volt. A kiállítás anyagát rendezte Kelemen Benő Benjámin grafikusművész és Sáfár Szabolcs DTP-operátor.

Az ünnepélyes megnyitó szavak után a kötetlen beszélgetések ideje következett álló fogadás formájában. Lillának mindenkihez volt pár kedves szava, a megjelentek pedig szívélyesen üdvözölték, apró ajándékok kíséretében.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 25. 10:35, kedd | Helyi

A héten ismét légi kémiai védekezés várható a szúnyogok ellen

Az országos szúnyoginvázió miatt folyamatosan dolgoznak a szakemberek. Április 30-a óta 570 település belterületén, összesen 251 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen.

2019. Június 25. 10:16, kedd | Helyi

Családi lovasterápiás programok Mosonmagyaróváron

A 2018/19-es tanévben ismét a MOL ALAPÍTVÁNY GYERMEKGYÓGYÍTÓ PROGRAMJÁNAK segítségével valósulhatott meg a DANILÓ SPORTEGYESÜLET két lovas és művészetterápiás programsorozata.

2019. Június 24. 15:17, hétfő | Helyi

Koszorúzási felhívás

A Szent László-napi megemlékezésre és koszorúzásra 2019. június 30-án, vasárnap 17 órai kezdettel kerül sor a magyaróvári Szent László szobornál.

2019. Június 24. 15:08, hétfő | Helyi

Tájékoztató útépítési munkálatokról Mosonmagyaróvár területén

A Városüzemeltető és Fenntartó Kft. értesíti a lakosságot, hogy Mosonmagyaróváron útépítési munkák zajlanak több helyen. 2019. június 24-étől az alábbi utcák előkészületi munkái kezdődnek: