Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Február 07. 07:02, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Romos épületek

Romos épületek

Sok romos épület csúfítja Mosonmagyaróvár összképét. Legfőképpen a forgalmas útszakaszok mellett lévő ingatlanok állapota okoz fejtörést a városvezetésnek.

Málló vakolat, kitört ablakok, lepusztult szobák és mindez a Futura közelében. A romos házak közül néhány, olyan régóta áll üresen, hogy fa nőtt ki a nappaliból. Bár az épület oldalán felirat hirdeti, hogy eladó…az érdeklődők nem tudnának bejutni a telekre. Nem csak lakóházak, egy szebb napokat látott étterem is új gazdára vár. Kintley Tibor városi főépítész elmondta, hogy az önkormányzatok számára csak az építési törvény ad arra lehetőséget, hogy a romos épületek tulajdonosait felújításra kötelezze.

A lepusztult műemlék épületek nem a város hatásköre alá tartoznak, többségük magántulajdonban van. A vár környékén is több a probléma: az elmúlt évek alatt a kerítés több helyen megrongálódott, a Lajta parton pedig beomlott a támfal. Kocsis Sándor a Városvédő Egyesület elnöke, a város lakóit szeretné összefogásra buzdítani ez ügyben. Közös erővel szeretnék a vár kerítését újraépíteni.

A régi Posta majdnem 3 éve fel van állványozva. A közvetlen életveszélyes helyzetet már elhárították, de az ügyfelek szerint is rá férne az épületre egy teljes felújítás.

Egyelőre konkrét válaszok még nincsenek ebben a kérdésben. Az önkormányzat és a Városvédő egyesület is mindent megtesz azért, hogy ezek a romos épületek ne rondítsák tovább a város összképét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.