Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Március 02. 00:00, péntek | Helyi

Űrutazás és szigetközi kaland a FUTURA-val az Utazás Kiállításon

Űrutazás és szigetközi kaland a FUTURA-val az Utazás Kiállításon

A FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont mobil planetáriummal mutatkozik be Budapesten a ma kezdődő, 35. Utazás kiállításon.

Egyedülálló és csodálatos utazásra hívunk mindenkit az „A” pavilon 309/B standon az űrbe és a Szigetközbe. A tervek szerint 2012. augusztus 17-én nyitja meg kapuit Mosonmagyaróvár és a Szigetköz új turisztikai attrakciója. Március elsején délben a Kiállítás helyszínén a MÁV-Start Zrt.-vel és a Hotelinfo Kft-vel is FUTURA-t érintő turisztikai együttműködési megállapodást ír alá Mosonmagyaróvár Város.


A FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont 2012. március 1-4-e között Budapesten a 35. Utazás Kiállításon a Szigetköz-Mosonmagyaróvár standon, egyedi mobil planetáriummal jelenik meg.

A FUTURA iránt érdeklődő látogatókat virtuális űrutazásra hívjuk. Kiválasztjuk úti célunkat, körbenézünk a csillagos égen, megtekintjük csillagképeinket, megismerjük a hold fázisait, és indulunk tovább az űrbe. Megtekintve távoli galaxisokat, visszatérünk a Földre és a Szigetköz csodálatos vízi világában landolunk.

Jelentős esemény ez Mosonmagyaróvár és a FUTURA számára, mivel első alkalommal mutatkozik be a majd 94 - a négy őselemhez kötődő - játékot kínáló élményközpont a hazai nagyközönség és a turisztikai szakma előtt.

Tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit 2012. március elsején 12 órakor a Szigetköz-Mosonmagyaróvár standra, a FUTURA és a mobil planetárium bemutatására, Mosonmagyaróvár Város és a MÁV-Start Zrt., valamint a Flesch Károly Nonprofit Kft. és a Magyar Turizmus Kártyát kibocsátó Hotelinfo Kft. FUTURA-t érintő turisztikai együttműködési megállapodásának aláírására.

Helyszín: „A” pavilon Szigetköz-Mosonmagyaróvár 309/B stand

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.