Városlista
2019. október 20, vasárnap - Vendel

Hírek

2019. Október 13. 22:00, vasárnap | Helyi
Forrás: fotó: Bánhegyi István

Sikeresen zárult a foglalkoztatási együttműködési projekt

Sikeresen zárult a foglalkoztatási együttműködési projekt

Több mint 250 fő részesült támogatásban az elmúlt két év során Mosonmagyaróváron a térségi foglalkoztatási együttműködés (Paktum) keretében.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata konzorciumvezetőként „Foglalkoztatási együttműködések Mosonmagyaróvár térségében” címmel indított programot az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával. A kedvezményezett időszak 2017.02.28. – 2019.12.31. A támogatás erre az időszakra 350 millió forint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-5.1.2-15 konstrukciójának keretében. Az ünnepélyes projektzáró rendezvényt október 2-án tartották Mosonmagyaróváron.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatallal, a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatallal, valamint a Szociális Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.-vel konzorciumi partnerséget hozott létre a TOP-5.1.2-15-GM1-2016-00001 azonosítószámú projekt keretében, azzal a céllal, hogy a Mosonmagyaróvár térségi foglalkoztatási együttműködés (paktum) megalakításával hozzájáruljon a térség foglalkoztatottsági szintjének növeléséhez, a vállalkozások szakképzett munkaerő-hiányának csökkentéséhez, ezáltal elősegítve a térség gazdasági fejlődését.

A gazdaság‐ és foglalkoztatás‐fejlesztési együttműködési projekt sikeres megvalósítása érdekében Partnerségi Fórum, Irányító Csoport, Paktum iroda és Projektmenedzsment került felállításra, amelyek működését az ügyrend, a munkaterv és a költségvetés határozta meg. A 2017 tavaszán kezdődött Paktum projektben a mindennapos munkákkal 5 kolléga foglalkozik: két mentor, egy csoportvezető, egy szakmai vezető és egy paktum irodai munkatárs. Feladatuk, hogy elérjék a munkáltatókat és a munkakeresőket utána pedig az igényekhez igazodva összehozzák őket.

A fejlesztés eredményeként az elvárt indikátor szám a bevont ügyfelek tekintetében 252 fő volt, ami már a befejezés előtt fél évvel teljesült. Egészen pontosan: 2019. július 31‐ig 186 fő részesült támogatásban és 115 fő kapott munkaerőpiaci szolgáltatást. Természetesen, volt olyan, aki támogatásban részesült, és azt megelőzően mentori szolgáltatást is kapott.

A Mosonmagyaróvári Térségi Foglalkoztatási Paktum Együttműködési Megállapodásának ünnepélyes záró rendezvénye 2019. október 2-án, szerdán, 10 órakor volt a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban, ahol bemutatták a projekt megvalósult, tevékenységeit, eredményeit. Köszöntőt mondott Dr. Nagy István agrárminiszter, országgyűlési képviselő; Dr. Árvay István Mosonmagyaróvár Város Polgármestere és Horváth Lajos a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kabinetvezetője

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 17. 17:30, csütörtök | Helyi

90 éves a Magyaróvári Járásbíróság épülete A Magyaróvári M. kir. Járásbíróság és Fogház építéstörténete

A polgári korszaknak az ország jogszolgáltatási szerveinek a területi átszervezése Moson vármegyét is jelentősen érintette.

2019. Október 16. 09:22, szerda | Helyi

In memoriam 1956 - Hivatalos városi ünnepség

2019. október 23-án 17.00-kor megemlékező beszédet mond Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár város polgármestere. Helyszín: Flesch Károly Kulturális Központ

2019. Október 16. 00:00, szerda | Helyi

Felhívás ’56 -os Kaszinóra

A Hunyadi Mátyás Diákmozgalomért Alapítvány a hagyományokhoz híven idén is történelmi vetélkedőt szervez az 1956-os forradalom emlékére általános- és középiskolásoknak.

2019. Október 14. 00:00, hétfő | Helyi

Fontos, hogy biztonságban induljon a fűtési szezon

Még mindig nem késő elvégeztetni a szezon megkezdéséhez elengedhetetlenül szükséges karbantartási munkálatokat a tüzelő-fűtő berendezések esetében.