Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Március 09. 06:45, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Simicska: Orbánnak jelentenie kellett rólam; a Miniszterelnökség dokumentumokkal cáfol

Simicska: Orbánnak jelentenie kellett rólam; a Miniszterelnökség dokumentumokkal cáfol

Simicska Lajos nagyvállalkozó a Mandiner portálnak vasárnap adott interjúban azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek - közös sorkatonai szolgálatuk idején - jelentenie kellett róla, de előre megbeszélték, mit fog írni a kormányfő. A Miniszterelnökség reakcióként Orbán Viktor egy korábbi, képviselői írásbeli kérdésre adott válaszát küldte el, amelyben a miniszterelnök csatolt dokumentumokkal alátámasztva írja, hogy megpróbálták beszervezni, de azt visszautasította.

Simicska Lajos az interjúban azt mondta: az előző rendszerben - édesapja 1956-os munkástanácsi szerepvállalása miatt - megfigyelték, a katonaságnál is "célszemély" volt, egy őrnagy egyszer meg is mutatott neki egy vastag aktát, ami róla gyűlt össze 22 éves korára, és fel is olvasott neki a jelentésekből.
Hozzátette: volt olyan, aki odament hozzá a hadseregben és magától elmondta, hogy "jelentenie kell róla". Simicska Lajos azt mondta, Orbán Viktor volt az. Állítása szerint megbeszélték, hogy kitalálják együtt, miket fog írni.
A nagyvállalkozó arról is beszélt, hogy miután leszereltek, Orbán Viktor elmondta neki, a katonaság után "alá akartak íratni vele, de ő nemet mondott".
Simicska Lajos kijelentette: ezt harminc évig elhitte, "ma már nem tudom, mit gondoljak".
A Miniszterelnökség vasárnap a Mandiner megkeresésére reakcióként Orbán Viktor Vadai Ágnesnek (DK) 2012-es képviselői írásbeli kérdésre adott válaszát és az ahhoz csatolt egykori titkosszolgálati dokumentumokat küldte el.
Ebben a miniszterelnök kifejtette, hogy a "diktatúra gépezete" vaskos dossziéban dolgozta föl ellenzéki tevékenységét, ezeket a dossziékat nyilvánosságra hozta.
Közölte, hogy sorkatonai szolgálatának első időszakában megpróbálták beszervezni, de ezt visszautasította, ami kiderül a dokumentumokból.
Hozzátette, hogy később őt és feleségét, valamint ellenzéki társait "folyamatos megfigyelés alatt tartottak".
"Az is világosan kiderül a dokumentumokból, hogy a nyolcvanas évek elejétől mindenféle titkosszolgálati eszközt bevetettek ellenünk. Megfigyeltek, besúgókat állítottak ránk, lehallgató eszközöket telepítettek a munkahelyünkre, a lakásunkba, sőt, a hálószobánkba is" - írta Orbán Viktor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk