Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 25. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Fehér Ló Közösségi Ház

Soha, Sehol, Senkinek...

Soha, Sehol, Senkinek...

Emlékezzünk, hogy emlékeztessünk! 2018. február 25-én, vasárnap 16 órától filmvetítéssel emlékeznek a kommunizmus áldozataira a Fehér Ló Közösségi Házban.

Ezen a napon országszerte felidézik mindazok emlékét, akik az erőszakrendszer áldozataivá váltak, családtagjaikra és szeretteikre, akiket a kommunista rezsim meghurcolt és kiszolgáltatott.

És ezen a napon emelt fővel emlékezhetünk minderre, mert egy letűnt rendszer bűneit emlegetjük, amelyet a nemzet kitartása és a szabadság iránti olthatatlan vágya örökre eltemetett.

A Fehér Ló Mozi bemutatja a Soha, sehol senkinek című magyar filmdrámát.
Vendel Imre gépkocsivezető 1945-ig a Horthy-hadsereg tisztje volt. 1951-ben várandós feleségével és két fiúgyermekével kitelepítik. Egy falusi, romos iskolaépületben töltenek két évet. A mindennapi létért való küzdelemben felőrlődik a család összetartó ereje, a szeretet. 1953-ban elhagyhatják a kényszerlakhelyet. Az elmúlt két évről azonban nem beszélnek soha, sehol, senkinek...

Szereposztás:

Vendel Imre (Kozák András), Vendel Imre felesége (Jolanta Grusznic), nagymama (Temessy Hédi), tiszt (Eperjes Károly), Tibor (Antal Tamás ) – valamint: Kun Vilmos, Kovács Lajos, Harkányi Endre, Fekete András, Ambrus András
90 perc, 1988 (16 éven felülieknek!)

A programon a részvétel ingyenes, minden érdeklődőt várunk!
A hét folyamán Mosonmagyaróvár középiskolásait is várják filmvetítésre – előzetes egyeztetés után!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.