Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Március 21. 21:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Magyaróvári Plébánia

Sütésre fel! - pályázzon A plébánia tortája vagy A plébánia süteménye címre!

Sütésre fel! - pályázzon A plébánia tortája vagy A plébánia süteménye címre!

A Magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébániatemplom felhívása \"A plébánia tortája\" elnevezésű megyei szintű egyéni süteménysütő pályázaton való részvételre.

A "torta" megjelölés csak a pályázat elnevezésében szerepel, de ezen kívül mindenféle-fajta süteménnyel lehet nevezni. A zsűri az által a legjobbnak ítélt tortának "A plébánia tortája", vagy a süteménynek "A plébánia süteménye" címet adja. Egy pályázó akár több versenymunkával is indulhat a címért.

Pályázati információk:

A verseny két részből áll. A nemes vetélkedőn indulni szándékozó versenyző először tervezze meg, majd készítse el az "édes pályamunkát". Ha elégedett az eredménnyel, akkor fényképezze le a művét, és a fotót (a tészta típusa, tölteléke, díszítése, a pontos anyagmennyiségek a recepttel), a készítés leírásával együtt juttassa el zárt borítékban a Magyaróvári Plébánia címére 2019. április 05-én 12 óráig. A zárt borítékon "A plébánia tortája" elnevezés mellett semmit sem kell feltüntetni, de a boríték belsejébe helyezett valamennyi lapra és fotóra rá kell írni a pályázó nevét (és csak egy nevet), lakcímét, mobil telefonszámát és elektronikus elérhetőségét. A beérkezett recepteket a zsűri értékeli.

A pályázat leadása:

Magyaróvári Plébánia — 9200 Mosonmagyaróvár, Szent László tér 1.

(A leadás időpontjáról a 96/205-050 telefonszámon kell előzetesen egyeztetni.)

A pályázat elektronikusan is elküldhető az haller.gasztrokupa..gmail.com címre.

A 2. fordulóba jutottakat legkésőbb április 8-ig értesítjük. A többiek a Plébánia Facebook oldalán (www.facebook.com/magyarovaritemplom) tájékozódhatnak az eredményről.

A sütemények értékelése:

Az első akadályt sikeresen vett pályázóknak a kész tortájukat vagy süteményüket a bírálat napján magukkal kell hozniuk. A torták alapterülete legfeljebb 28*28 cm lehet, a süteményeket úgy kell szeletelni, hogy azokból legalább 10 szelet ekkora helyen elférjen. A zsűrizésre 2019. április 12-én 18 órakor kerül sor a Haller Iskolában! (Mosonmagyaróvár, Mosonvár út 15. Győri Szolgáltatási SZC Haller János Általános Iskolája, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája). A süteményeket 18.00-ra kell odavinni, és 30 perc alatt kell a szervezők által biztosított tálcán (a magukkal hozott kellékek felhasználásával) elrendezni a fehér abrosszal leterített asztalon. A pályázó érkezéskor kettős sorszámot húz, egyik felét a süteményéhez illeszti, a másikat magához veszi, ugyanakkor a szervezők csak a versenyző nevét és elérhetőségét rögzítik, de a számot nem, — így biztosítható a zsűrizés semlegessége.

A zsűri kinézet, íz, állag, eredetiség, kreativitás alapján fogja megítélni a munkákat! A zsűrizés végét minden résztvevőnek meg kell várnia, hogy a sütemény és készítője beazonosítható legyen, enélkül a zsűri az adott munkát a versenyből kizárja. A bírálat után a sütemények sorsa: közönség díj és közönségértékelés süteménykóstolással

A zsűri:

Fehér Judit cukrászmester (elnök),

Bodó Zoltán plébános,

Karácsonyi Péter cukrászmester,

Mészárosné Lautner Marika cukrászda-tulajdonos,

Harangozóné Kovács Edina Gyakorlatioktatás-vezető

A pályázók jutalmazása és a díjkiosztás

Az eredmény kihirdetésére és a díjazásra előreláthatólag 2019. június 30-án a Szent László téren szervezett Családi napon lesz. A pontos időpontot plakátokon hirdetjük, a díjazottaknak személyes értesítést küldünk. A versenyzők számától és a verseny színvonalától függően, a zsűri az I-III. helyezettet díjazhatja tárgyjutalommal, emellett oklevéllel és kupával is tanúsítjuk a cím elérését, illetve a helyezést. A zsűrinek joga van bármely cím vagy helyezés visszatartására. A Családi Napon színes programok várják az érdeklődőket: színpadi produkciók, játszóház és sok más érdekesség. A süteménysütő verseny értékelése és az eredményhirdetése is aznap lesz.

A nyertes sütemény utóélete:

A 2. fordulóba jutott pályázók az értékelés helyszínén történt regisztrálásukkor aláírásukkal lemondanak minden kapcsolódó jogukról a Plébánia javára, s egyben hozzájárulnak ahhoz, hogy "alkotásuk" (a készítő nevének feltüntetése mellett) "A plébánia tortája" (vagy "A plébánia süteménye") néven szerepeljen a továbbiakban. A szakmai zsűrinek joga van ahhoz, hogy (az alkotó tájékoztatása mellett) a jobbítás szándékával változtatásokat hajtson végre. A legjobbnak ítélt süteményt az arra jelentkező cukrászdák — az elnyert címet mint nevet használva, a sütemény leírásának és a készítőről szóló információ kifüggesztése mellett — (a velük kötött megállapodásban rögzített időponttól és feltételek szerint) árusíthatják.

A pályázat célja a közösségépítés és a családi kötelékek megerősítése.

További információ:

Tukovics Antal Tamás (szervező)

+36-20-924-60-58

haller.gasztrokupa..gmail.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.

2024. Február 20. 11:51, kedd | Helyi

Mit kezdjünk veszteségeinkkel?

Igazi Barbara személyiségfejlesztő, Gyászfeldolgozás Módszer specialista, integrál tanácsadó \"Mit kezdjünk veszteségeinkkel?\" című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban.