Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Augusztus 28. 10:51, szerda | Belföld
Forrás: InfoVáros

Színházteremmel bővült Európa Kulturális Faluja

Színházteremmel bővült Európa Kulturális Faluja

Az Ördögkatlan Fesztiválon vette első ízben birtokba a közönség a palkonyai Mokos Pincészetben átadott új színháztermet. A háromszáz fő befogadására alkalmas, európai uniós forrásból finanszírozott beruházás a tulajdonos tervei szerint a jövőben a falu kulturális életének szerves részévé válik.

A kaposvári k2 Színház telt házas, Az isten és a részegek című előadása „avatta fel” a pincészetben épült színpadot az Ördögkatlan második napján. Ezt az angol népzenét játszó Simply English trió, majd a fiatal magyar és olasz artistákból és zsonglőrökből álló WATTA Cirkusz műsora követte, akik újra zsúfolásig megtöltötték a termet.

A helyszín meglehetősen rendhagyó, hiszen a minden igényt kielégítő színházterem szőlőültetvények és gyümölcsösök centrumában helyezkedik el, abban az épületben, ahol a borkészítés munkafázisai is helyet kaptak. A vendégek így nem csak a borvidék hangulatát érezhetik át, hanem akár meg is kóstolhatják azokat a helyi italkülönlegességeket, amelyek csak néhány ajtóval arrébb érlelődtek a hordókban és tartályokban.

A rendezvényterem több mint 300 fő befogadására képes és az Európai Regionális Fejlesztési Alap összesen 41 millió forintos támogatásával épült fel. – A pályázati forrásokat igyekeztünk arra fordítani, hogy egy regionális vonzerővel bíró kulturális és rendezvényhelyszín jöjjön létre a településen – mondta el Mokos Péter, a családi pincészet vezetője. – A 2007-ben Európa Kulturális Falujává választott Palkonya arculatához illeszkedően nívós kulturális eseményeket, színházi és táncos produkciókat, koncerteket szeretnénk a jövőben is vendégül látni a pincészetben. Méghozzá nem csak a térségbeli fesztiválokhoz kapcsolódva, hanem azoktól függetlenül is. Emellett természetesen más rendezvényeknek, például esküvőknek vagy konferenciáknak is otthont tud adni a hely.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során