Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Június 22. 09:22, péntek | Bulvár
Forrás: Matos Lajos, az MTI szakértője írja

Szívinfarktus jeleit mutatta a ceruzaelemeket lenyelt beteg

Szívinfarktus jeleit mutatta a ceruzaelemeket lenyelt beteg

Szívinfarktus jeleit mutatták ki az orvosok annál a kínai férfinál, aki öngyilkossági szándékkal lenyelt valamit.

A 36 éves beteget, akit egyébként hasadásos elmeavar miatt gyógyintézetben kezeltek, egy kínai kórház mérgezési osztályára vitték be. Az orvosok azonnal megvizsgálták, de semmi kórosat nem észleltek. A rutinszerűen végzett EKG viszont mindenki megdöbbenésére hatalmas, heveny szívinfarktusnak megfelelő eltéréseket mutatott. Az EKG-kép valamelyik koszorúér teljes elzáródásának felelt meg.
A kórházi felvételkor mellkasröntgent is készítettek, és az orvosok a hasi területet is gondosan megvizsgálták. A nyelőcsőben nem volt semmi, de a gyomorban hat darab mini ceruzaelemet láttak - ismertette az esetet a röntgenképet mellékelve a világ legolvasottabb szívgyógyászati folyóirata, az Amerikai Kardiológusok Kollégiumának lapja.
Hszing Csang (Hsing Chang), az orvosi ellátást végző munkacsoport vezetője cikkében hangsúlyozta, hogy az egyértelmű EKG-lelet mellett viszont az esetleges infarktus diagnózisát megerősítő minden laboratóriumi adat teljesen normálisnak bizonyult.
Ezért nem volt semmi akadálya annak, hogy a gyomorba levezetett béltükör segítségével az elemeket egyenként kivegyék. Az infarktusnak tűnő EKG-eltérés azonnal megszűnt és a páciens a harmadik kórházi napon panaszmentesen távozott.
A szakértők ehhez hasonló esettel még nem találkoztak sehol a világon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.