Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. December 01. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

Tájékoztató fizetési nehézségekkel küzdő adósok részére

Tájékoztató fizetési nehézségekkel küzdő adósok részére

Ahogy a törlesztési problémák ügyfelenként és családonként eltérőek, úgy az e problémák kezelésére szolgáló adósságrendező megoldások is egyedi mérlegelést igényelnek.

A többféle – részben törvényben rögzített, részben a pénzügyi szolgáltatók által kínált – megoldási lehetőség közül a jelenlegi és várható családi jövedelmi helyzet alapján mindig egyénileg kell mérlegelni, hogy a fizetési nehézségekre mi jelentheti a legmegfelelőbb megoldást. A megfontolt döntés előtt érdemes megismerni és egymással is összevetni a szóba jöhető lehetőségeket.

Az alábbi menüpontok ehhez nyújtanak hasznos információkat és megfontolandó szempontokat.

Túlzott eladósodottság, fizetési nehézségek
Lehetséges lépések bajba jutott devizahitel adósok részére

  • Megoldások jogszabályban előírt rendelkezések alapján
  • A pénzügyi szolgáltatók által kialakított piaci lehetőségek
  • Kormányzati adósmentő program
  • A PSZÁF Árfolyamrögzítő kalkulátora
  • A végtörlesztésről és egyéb lehetőségekről...

Túlzott eladósodottság, fizetési nehézségek

Mit jelent a túlzott eladósodottság?

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a lakosság eladósodottsága, a lakosság egy része több hitelt vett fel, mint amennyit biztonsággal törleszteni tud. Sokan nem jól ítélték meg hiteltörlesztési képességüket, nem mérték fel a hitellel kapcsolatos kockázatokat. Nem számoltak olyan élethelyzetekkel - pl. munkahely elvesztése, hosszabb betegség stb. – amelyek 15-20 éves időtávban jelentkezhetnek, és gondot okozhatnak az esedékes részletek megfizetésében. Számos magyar család került nehéz anyagi helyzetbe: a kiadások fedezése megerőltetővé vált számukra, és hiteleik törlesztését nem, vagy csak nagyon nehezen tudják megoldani.

A háztartások forintban számolt eladósodottságának alakulását az elmúlt egy év nemzetközi gazdasági folyamatai is jelentős mértékben befolyásolták. A svájci frank árfolyamának a forinttal szemben az elmúlt két évben bekövetkezett drasztikuserősödése a deviza alapú hitelt felvevők közül a körültekintőbbeket is sok esetben nehéz helyzetbe sodorta.

A kialakult helyzet következtében 2010. június 11-től a hitelnyújtónak minden egyes hitelbírálatkor meg kell vizsgálnia az ügyfélhitelképességét, illetve hitelezhetőségét, és nem nyújthat hitelt kizárólag fedezeti alapon, vagyis csak a fedezetül felajánlott ingatlan értékének figyelembevételével. A hitelképesség vizsgálatának az ügyfél jövedelmi helyzetén kell alapulnia.

További részletes információ itt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.