Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Április 30. 23:16, hétfő | Helyi
Forrás: Flesch Kft.

Telephelyfejlesztés Uniós támogatással Mosonmagyaróváron

Telephelyfejlesztés Uniós támogatással Mosonmagyaróváron

2010-ben kezdődött az a projekt, mely közel ötvenmillió forintos összköltséggel és uniós támogatással új telephely kialakítását tette lehetővé egy mosonmagyaróvári egyéni vállalkozó számára.

A megvalósítás több szempontból is példaértékű, hiszen egyéni, a gazdasági válság miatt hátrányos helyzetbe került járműipari vállalkozásról van szó és a beruházás korábbi „barnamezős” területen valósult meg.

Fördős Ferenc egyéni vállalkozó „Járműipari gyártó, beszállító, szolgáltató tevékenység folytatásához új telephely létrehozása” címen, NYDOP-1.3.1/D-2009-0099 számon nyert pályázatot, mely kezdete 2010. február 23. és a befejezése 2012. április 30.

Az elkészült új telephelyet 2012. május-június folyamán tudja ténylegesen használatba venni. A projekt helyszíne a MoWinParkban, 9200 Mosonmagyaróvár Éger u. 5244/1. hrsz., az Inkubátorház szomszédságában van. A beruházás összköltsége 41.684.823 forint. A támogatás 18.412.186 forint, azaz a támogatás intenzitása 44,17 %.

A beruházás részeként felépült egy közel 300 m2 hasznos alapterületű műhely, továbbá kialakítottak 18 parkolót. A vállalkozás számára az új telephelyen kialakított négy jármű beálló háromszoros kapacitás növekedést jelent. Az új telephelyen a beállókban autóvillamossági szerelőműhely üzemel a korábbi telephelyhez hasonlóan, de a projekt eredményeképpen a szolgáltatás hatékonyabb, gyorsabb, az ügyfelek számára kevesebb várakozással jár, és kulturáltabb körülményeket teremt mind a dolgozóknak, mind a megrendelőknek.

Nagy előrelépés a Movinnov Inkubátorház szomszédságában felépült új telephelyen, hogy Fördős Ferenc egyéni vállalkozó, a projekt Kedvezményezettje már teherautókat, kishaszonjárműveket, mezőgazdasági gépeket is tud fogadni, mert az új létesítmény lehetővé teszi. A korábbi telephelyen erre nem volt lehetőség.

A beruházás eredményeképpen plusz egy fő munkavállaló foglalkoztatására is sor kerül, valamint a vállalkozásnak lehetősége lesz klímacsöveket gyártani, mellyel a későbbiekben járműipari beszállítóvá tud válni. Továbbá a korszerű telephelyen a kapacitás növekedésével a tanulóképzésben is jobb esélyekkel vehet részt a vállalkozás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.