Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Április 15. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Tizenkétezer felett a koronavírus nagy-britanniai halálos áldozatainak száma

Tizenkétezer felett a koronavírus nagy-britanniai halálos áldozatainak száma

A kedden ismertetett legújabb statisztika szerint Nagy-Britanniában átlépte a 12 ezret az új típusú koronavírus okozta járvány halálos áldozatainak száma.

Az egészségügyi minisztérium kedd délutáni bejelentése szerint az elmúlt 24 órában 778 halálesetről érkezett bejelentés a hatóságokhoz.

Az egy nappal korábbi tájékoztatásban 717, két nappal korábban 737, a három nappal ezelőtti statisztikában 980 haláleset szerepelt.

Az egy napon belüli 980 haláleset volt eddig a legmagasabb napi halálozási szám a nagy-britanniai adatok rendszeres közlésének kezdete óta.

A brit egészségügyi minisztérium kedd délutáni tájékoztatása szerint Nagy-Britanniában eddig 12 107-en haltak meg a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 betegségben.

Stephen Powis, a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) angliai orvosigazgatója nemrégiben kijelentette: ha a nagy-britanniai járvány halálos áldozatainak számát sikerül 20 ezer alatt tartani, az nagyon jó eredmény lenne.

A keddi tájékoztatás szerint a szűréssel újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma egy nap alatt 5252-vel emelkedett.

Nagy-Britanniában keddig 302 599 embert vetettek alá szűrővizsgálatnak és közülük 93 873-ról állapították meg, hogy megfertőződtek az új koronavírussal.

Számos esetben ugyanazt a pácienst többször is kivizsgálták - főleg azokat, akik az állami egészségügyi szolgálat (NHS) tagjaiként közvetlenül részt vesznek a koronavírus-fertőzöttek kezelésében -, így az eddig elvégzett szűrések teljes száma meghaladja a 382 ezret.

A brit statisztikai hivatal (ONS) kedden ismertetett tanulmánya szerint Angliában és Walesben 16 ezer halálesetet jelentettek az április 3-án zárult egy hétben, hatezerrel többet, mint ahány a hosszú távra visszatekintő folyamatok alapján az évnek ebben a szakaszában várható lett volna.

Az ONS kimutatása szerint a vizsgált héten kiállított halotti bizonylatok közül 3475-ben szerepel a koronavírus szó, vagyis az azon a héten feljegyzett angliai és walesi halálesetek teljes számának több mint az ötöde kötődhetett valamilyen módon a koronavírus okozta járványhoz.

A hivatal hangsúlyozza ugyanakkor: ebből az összesítésből nem derül ki, hogy azok közül a halálesetek közül, amelyek a normál statisztikai folyamatokból levezethető halálozási szám felett következtek be, mennyi köthető közvetlenül a Covid-19 járványhoz, és mennyi például ahhoz, hogy egyes betegek nem fordultak orvoshoz más olyan betegségekkel, amelyek végül ténylegesen a halálukat okozták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.