Városlista
2024. június 2, vasárnap - Anita, Kármen

Hírek

2011. December 19. 13:53, hétfő | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Több ezer liter illegális alkoholterméket foglalt le a NAV

Több ezer liter illegális alkoholterméket foglalt le a NAV

Két hónap alatt több ezer liter, illegálisan előállított alkoholterméket és több desztilláló berendezést foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel.

A NAV munkatársai októberben és novemberben összesen 1018 ellenőrzést végeztek és 180 esetben (az ellenőrzések 17,68 százalékában) tapasztaltak jogsértést. A hatóság lefoglalt 860 liter cukorcefrét, 3700 liter alkoholterméket, 1263 liter szőlőbort és 7761 liter egyéb bort. A pénzügyőrök az adminisztrációs vétségek elmulasztása, továbbá adózás alól elvont jövedéki termék, igazolatlan eredetű, a címkén feltüntetettől eltérő szeszfokú, s denaturáló szert tartalmazó alkoholtermék birtoklása miatt indított eljárást a jogsértők ellen, akikre összesen mintegy 30 milliós bírság vár – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A vizsgálatok során volt olyan eset, mikor egy újsághirdetés nyomán tartottak „próbavásárlást” az ellenőrök, és az alkohol mellett a párlat szállítására használt gépjárművet is megtalálták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 02. 07:36, vasárnap | Kék hírek

Ötvenhárom embert őrizetbe vett a londoni rendőrség a döntő idején elkövetett rendbontások miatt

Ötvenhárom embert őrizetbe vett a londoni rendőrség a Wembley Stadionban rendezett szombat esti Bajnokok Ligája-döntő idején elkövetett rendbontások miatt.

2024. Május 28. 14:00, kedd | Kék hírek

Kiásta az iszapot a saját területén, megsértette a hulladékgazdálkodás rendjét

Egy 65 éves ercsi lakos 2023 májusában az egyik zánkai, közvetlen Balaton-parti ingatlanon engedély nélkül gépi földmunkavégzést folytatott.

2024. Május 28. 10:32, kedd | Kék hírek

Fegyvereket és több ezer lőszert találtak egy albán férfinál Röszkénél

Géppisztolyokat, pisztolyokat és több ezer lőszert próbált meg Magyarországra csempészni egy albán férfi, az ügyészség indítványozta a letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője.

2024. Május 28. 08:06, kedd | Kék hírek

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: megtalálták az utolsó áldozat holttestét

Verőce térségében találták meg hétfőn a település közelében több mint egy hete történt hajóbaleset hetedik, utolsó áldozatának, a 18 éves Daniellának a holttestét