Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Március 09. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Több mint félmilliárd forint értékben telepítenek napelemeket Tolnában

Több mint félmilliárd forint értékben telepítenek napelemeket Tolnában

Több mint félmilliárd forint értékben kezdődnek napenergiát hasznosító projektek Tolna megye tizenkét településén százszázalékos európai uniós támogatással, a fejlesztések során javarészt önkormányzati intézmények épületein helyeznek el napelemeket.

Szekszárdon a Tolna Megyei Balassa János Kórház 189 millió forintos támogatással telepít három épület 2500 négyzetméternyi felületére 910 napelemet - közölte Nagy Attila üzemeltetési mérnök az MTI-vel. A napelemek összteljesítménye 227 kilowatt, a kórház éves, mintegy 4,5 millió kilowattóra energiafogyasztásának várhatóan 5 százalékát, 240-250 ezer kilowattórát fedeznek. Märcz Zoltán gazdasági igazgató tájékoztatása szerint a telepítés a kivitelező kiválasztása után, júniusban, júliusban kezdődhet.

A kórház mellett további tíz önkormányzat - Bátaszék, Dunaföldvár, Fadd, Gyönk, Iregszemcse, Kurd, Nagymányok, Szakály, Tolna és Zomba -, illetve az önkormányzati tulajdonú bonyhádi Bonycom Kft. jutott 17-40 millió forintos támogatáshoz a Környezet és Energia Operatív Program forrásaiból.

Dunaföldváron 40 millió forintos támogatással évi 57 ezer kilowattórás teljesítményre tervezett napelemes rendszert helyeznek el öt önkormányzati épületen, a városháza közlése szerint a kivitelező Mészáros Udvarház Kft. várhatóan júniusban fejezi be a munkát.

A nagymányoki önkormányzat 29 millió forintos támogatást fordíthat a megújuló energián alapuló fejlesztésre, Karl Béla (független) polgármester tájékoztatása szerint a 40 kilowatt összteljesítményű napelemek a kijelölt három épület energiafelhasználásának 60-70 százalékát fedezi majd. Bátaszéken négy épületre 244 napelem kerül, 58,3 kilowatt teljesítménnyel, a feltételes közbeszerzési eljárással kiválasztott Klnsys Kft. áprilisban végzi el a telepítést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.