Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 27. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Többfelé várható csapadék a hétvégén

Többfelé várható csapadék a hétvégén

Többfelé várható zápor a hétvégén. A tartósan csapadékos területeken hűvösebb is lesz, helyenként 15 Celsius-fok körül alakulnak a csúcsértékek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken több órára kisüt a nap. Délutánig csak a Dunántúlon lehet elvétve zápor, majd késő délutántól, kora estétől az Alpokalján és a Délnyugat-Dunántúlon már elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, sőt késő este a szlovén és horvát határ közelében egy-egy heves zivatar is lehet. Emellett késő este az északi határ mentén is lehet helyenként gyenge eső. Az ország északkeleti felén erős, néhol viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet döntően 12 és 17 fok között alakul, a derült, hidegre érzékeny északi, északkeleti tájakon azonban több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 31 fok között várható.

Szombaton nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Több helyen előfordul eső, zápor, a déli határvidéken egy-egy zivatar. Az északi, északkeleti megyékben csak néhol valószínű csapadék. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a szél. Hajnalban 8 és 17, délután 17 és 25 fok közötti értékeket mérhetnek, a tartósabban csapadékos részeken várható a hűvösebb idő.

Jellemzően vasárnap is felhős lesz az ég, estétől csökkenhet határozottabban a felhőzet északnyugat felől. Több helyen előfordulhat eső, zápor. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a légmozgás. A leghidegebb órákban 4 és 13 fok közötti értékek várhatók. Napközben 14-23 fokig melegszik a levegő, a tartósabban csapadékos részeken lesz a hűvösebb idő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.