Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Május 18. 07:01, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Tovább él, aki kávézik

Tovább él, aki kávézik

Napi egy vagy akár több csésze kávé nemhogy rontja az egészséget, de egy átfogó tanulmány arra jutott, hogy a kávé megvéd a krónikus betegségektől, mint a cukorbetegség és a szívbetegségek - számol be a CNN.

A tanulmány az eddigi legátfogóbb, amely a témában készült. A kutatás keretében négyszázezer egészséges, 50 és 71 év közötti férfit és nőt követtek nyomon. A résztvevők közül 42 ezren egyáltalán nem ittak kávét, mintegy 15 ezren nagyon sokat, napi hat csészével fogyasztottak. A legtöbben az arany középutat választották, s napi 2-3 csésze kávét fogyasztottak el naponta.

A tanulmány ideje alatt az átlagos 2-3 csésze kávét fogyasztó férfiak 10, a nők pedig 13 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak meg, mint a kávét nem ivók.

A mérsékelt kávéfogyasztás tehát összefüggésbe hozható a hosszabb élettel, illetve a magasabb túlélési arányokkal. Ugyanakkor Neal Freedman kutatásvezető felhívja a figyelmet, hogy nem ok-okozati kapcsolatot tártak fel a kávéivás és az egészség között, hiszen ehhez más életmódbeli tényezők is hozzátartoznak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.