Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Február 07. 13:00, péntek | Külföld
Forrás: Nagy Mariann, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Tovább nőtt a koronavíris áldozatainak száma Kínában

Tovább nőtt a koronavíris áldozatainak száma Kínában

Tovább emelkedett az új koronavírus fertőzötteinek és halálos áldozatainak száma Kínában, de a járvány még mindig az ország középső részén fekvő Hupej tartományt sújtja elsősorban

- derül ki a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság pénteken közzétett adataiból.
Csütörtök éjfélig országszerte 31 ezer 161 fertőzöttet diagnosztizáltak a járvány kitörése óta, akiknek közel 71 százalékát jelentették Hupej tartományból, míg a szárazföldi Kína többi részén ugyaneddig 9049 fertőzöttről adtak hírt. Péntekre virradóra országszerte 73 új halálesetet jelentettek az egy nappal korábbi adatokhoz képest, miközben a gyógyultak száma 387-tel összesen 1540-re emelkedett.

A vírus okozta tüdőgyulladás-járvány tavaly decemberben ütötte fel a fejét Vuhanban, Hupej tartomány székhelyén. A fertőzések gócpontjaként kezdettől egy helyi hús- és halpiacot emlegettek, ugyanis az első fertőzöttek közül sokan a piacon kaphatták el a betegséget, de azóta megerősítésre került, hogy a legelsőként diagnosztizált fertőzött nem járt a hatóságok által január elején bezárt piacon, így a vírus eredetének kérdésére még nem sikerült egyértelműen pontot tenni.

A járvány mindmáig Vuhant sújtja leginkább, az ország szárazföldi részén azonosított fertőzöttek több mint egyharmadát regisztrálták a január 23-án vesztegzár alá helyezett városban, ahol a betegség halálozási aránya is a legmagasabb: 636 halálozásból ugyanis 478 történt Vuhanban, míg Hupej tartományon kívül a kínai szárazföld többi részén 18 ember halt bele a betegségbe.

Vuhanban csütörtökön elkészült a második olyan kórház, amelyet rohamtempóban építettek fel előregyártott elemekből. Az újabb létesítmény 1600 páciens befogadására alkalmas. Az első ugyanilyen, 1000 beteg számára kialakított kórház hétfőn kezdte meg működését a városban, ahol az enyhébb tünetekkel kezelt páciensek kezelésére egyes meglévő épületeket is egészségügyi központokká alakítottak.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség arról számolt be pénteken, Hupej kormányzó-helyettesének, Jang Jün-jennek a közlésére hivatkozva, hogy az ország többi részeiről immár 10 596 egészségügyi dolgozót küldtek a tartományba, ugyanakkor további 2250 főre lenne szükség különösképpen a tüdőgondozás, az intenzív ellátás, valamint a fertőző betegségek kezelésének szakterületeiről. Jang elmondta: miközben a tartományi vezetés további segítségért folyamodik a központi kormányzathoz, azt tanácsolta a kórházaknak, hogy ideiglenesen hívják vissza a jó egészségnek örvendő, nyugalmazott orvosokat és ápolókat.

Címkék: áldozat, kna, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése