Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Október 17. 09:34, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Trükkös tolvajok, idős sértettek

Trükkös tolvajok, idős sértettek

Megtévesztéssel és figyelemeltereléssel károsítottak meg három időskorút Győr-Moson-Sopron megyében.

Az elmúlt napokban három esetben jártak eredménnyel a trükkös tolvajok Győr-Moson-Sopron megyében. Csornán egy 77 éves asszony lakásába mentek be a nyugdíjbiztosító ügyintézőiként bemutatkozó csalók, akik figyelemeltereléssel több százezer forintot tulajdonítottak el a jóhiszemű sértettől. Győrben egy 80 éves nőt és férjét vert át tojásvásárlás ürügyével két ismeretlen férfi, akik több tízezer forinttal károsították meg a házaspárt. Mosonmagyaróváron egy 93 éves férfi nyitott ajtót a MATÁV dolgozójaként bemutatkozó látogatónak, aki megtévesztve az idős sértettet, ellopta a szobában tartott készpénzét.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy az áldozattá válás elkerülése érdekében:

  • A szolgáltatótól és intézményektől érkező hivatalos személyeket kérjék fel fényképes igazolványuk felmutatására, az okmányt alaposan ellenőrizzék le!
  • Ha az igazolvány nem meggyőző, hívják fel a képviselt szolgáltatót vagy intézményt és ellenőrizzék vissza a látogatót!
  • Ne váltsanak fel, ne adjanak készpénzt ismeretlen látogatónak! A hivatalos helyről érkezőtől kérjenek más befizetési módot!
  • Házaló kereskedőket ne engedjék be otthonukba! Ha vásárolni szeretnének, zárt szobaajtók mellett tegyék!
  • Hívják át a szomszédban lakót a mérőórák ellenőrzésekor, esetleg a házaló kereskedők által kínált termékek vásárlásakor!
  • Ne veszítsék szem elől a lakásukba beengedett ismeretlen látogatót!

Abban az esetben, ha gyanús külsejű és megjelenésű személlyel találkoznak, vagy csalás áldozatává válnak, illetve környezetükben élők körében kér valaki segítséget hasonló bűncselekmény miatt, névtelenségük megőrzése mellett tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13.), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.