Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Február 14. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Flesch Károly Kulturális Központ

Új kiscsoportos foglalkozás a Fehér Ló Közösségi Házban

Új kiscsoportos foglalkozás a Fehér Ló Közösségi Házban

A roda téged is vár… péntekenként 16 órától.

capoeira gyerekeknek: edzéseket hirdetünk 6-14 éves fiatalok számára, amelyet a győri VEM CAMARÁ CAPOEIRA iskola tagja, Horváth Tamás vezet.

A capoeira története 300 évvel ezelõtt kezdõdött Brazíliában, majd a 80-as években az utcáról az edzőtermekbe is bekerült mint sport, ezután elkezdett terjeszkedni Brazílián kívül és meghódította a világot, amit összetettségének, kulturális sokszínűségének köszönhet, hisz az évszázadok során eltérõ népek szokásai, zenéje, harci technikái és vérmérséklete keveredett benne.

A capoeira ma segít az embereknek a konfliktusokat, a félelmet és a bizonytalanságot nagyobb magabiztossággal, elhatározással és humorral kezelni. Összefoglalóan a capoeira a mozgás, a zene, a fizikai kifejezés és stratégia örömének ünnepe. A mai tanítványok, úgy ahogy a capoeira legkorábbi művelői megtanulják a küzdelmet ünneppé változtatni, hinni a saját képességeikben és megérteni a gazdagságot, amit ennek másokkal történő megosztása jelent.

A capoeira harcművészeti formaként tiszteletet vívott ki világszerte..

A "roda" a capoeira játékosok által formált körre utal, melynek közepén a játék zajlik. A roda formálói legalább annyira fontosak, mint a két játékos a közepén, ők adják az energiát és a ritmust a játéknak tapsolással, capoeira dalok éneklésével és hangszerekkel. A belül lévő két játékos energiát és támogatást kap a rodától. Mint az élet körforgásának metaforája a roda jelképezi, hogy minden rész fontos az egész létrehozásában, az együttműködés pedig elengedhetetlen a működéshez.

A foglalkozáson való részvételhez kényelmes, lehetőleg fehér nadrág és kényelmes póló, valamint jó kedv szükséges!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.