Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Augusztus 15. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nemes Claudia, Fotó: Fekete István

Új konyhával bővült a mosonmagyaróvári Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény

Új konyhával bővült a mosonmagyaróvári Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény

2019. augusztus 13.-án tartotta a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás a bővített, felújított Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény új konyhájának átadási ünnepségét, Mosonmagyaróváron.

Az eseményre érkező meghívottakat Csiba Erzsébet intézményvezető fogadta, majd a köszöntő beszédek után a létesítmény megtekintésére invitálta a megjelenteket.

Dr. Árvay István, a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás elnöke, Mosonmagyaróvár város polgármestere a következő gondolatokkal köszönötte a térségi polgármestereket, az intézmény vezetőit, munkatársait és a meghívottakat:

Mintegy 150 millió forintot költöttünk el erre a fejlesztésre, melynek eredményeként a konyha max. 500 fő étkeztetését tudja ellátni naponta. Ez egy beruházáshoz képest nagy összeg, ahhoz képest azonban, amit a szociális ellátó rendszer még igényel, apróság.

A polgármester összegzésében elmondta: A 150 millió forint fejlesztési összegből kb. 83 millió forint a pályázaton elnyert összeg, 50 millió forint a város támogatása a térségen keresztül, a fennmaradó, közel 17 millió forintot pedig az intézmény a saját költségvetéséből gazdálkodta ki.

Hangsúlyozta: ezzel a munkával nem lehet leállni. Ez a konyha még az új bővítménnyel együtt sem nagy terület. Örüljünk együtt ennek a részsikernek és dolgozzunk együtt azon, hogy ezen az úton tovább haladhassunk!

Az eseményen részt vett dr. Nagy István, agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is. A miniszter köszöntő beszédében elmondta:

Egy város életét és erejét mindig minősíti az, hogyan foglalkozik az ott élő, szociálisan rászoruló lakókkal. Egy város felelősségvállalása, gazdasági erejének nagysága kötelezi is őt erre.

Kiemelte: A konyha felújítása kistérségi együttműködésben valósult meg, ami nagyon fontos lépés a felé, hogy a szociális ellátás minősége javulhasson és a 21. századi kor követelményeinek megfelelő legyen. Ez egy gazdaságilag jól működő, erős városnak és térségének erkölcsi kötelessége.

A képviselő a megnyitón az intézmény dolgozóinak is megköszönte munkájukat. Mint mondta:

Szociális téren dolgozni mindig egy külön elhivatottság. Olyan különleges emberi hozzáállás, ami semmilyen más munkakörhöz nem fogható. Nagy hálával tartozom Önöknek azért, hogy ezt a munkát nap, mint nap elvégzik! Adja Isten, hogy sok erőben, egészségben és jó kedvben tudják végezni ezt a szolgálatot!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.