Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Május 18. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Új lendületet vesz az ingatlanpiac?

Új lendületet vesz az ingatlanpiac?

Újabb jel, ami az ingatlanpiac fellendülésére utalhat - írja a Világgazdaság. A Duna House elemzéséből kiderült, hogy lényegesen gyorsabban mentek el az eladó ingatlanok áprilisban, mint egy hónappal korábban.

Az ingatlanközvetítő korábban már több olyan adatot is bemutatott, amely a régen várt ingatlanpiaci fellendülés jeleit sejtetik. Nőtt az adás-vételek száma, magasabb a kereslet, mint tavaly bármikor, csökken az alku mértéke és nő a hitelfelvételi kedv. Ezeket az adatokat azóta több piaci szereplő is megerősítette, sőt a KSH javuló építési kedvről is beszámolt.

A Duna House most összehasonlította a márciusban és áprilisban értékesített ingatlanok értékesítési idejét, vagyis azt, hogy az adott ingatlan a megbízáskötéstől az üzletzárásig hány napot volt a piacon. Míg márciusban az értékesítési idő átlag 192 nap volt, addig áprilisban 12 százalékkal kevesebb, vagyis 170 nap.

Bár vidéken is 7 százalékkal csökkent az értékesítés ideje, a budapesti 21 százalékos javulási átlag egészen kiemelkedő. Ennél is erősebb adat tűnik ki a főváros típusbontásából, ugyanis a magas eredményt elsősorban a panelek 146-ról 95 napra való zuhanása okozta, ami 35 százalékos javulás. Az egyetlen negatív érték a budapesti házaknál látható, ahol márciusban 259 napot követően-, áprilisban már 279 napot követően keltek el az ingatlanok.

A Duna House elemzői erős májusi forgalomra számítanak már most, a hónap közepén. Ha kitart a lendület, akkor az első negyedév stagnálása után a következő mért időszakban talán elindul az árak óvatos emelkedése is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.