Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Október 08. 00:00, hétfő | Helyi

Újabb gyűjtést szerveznek egy leukémiás édesanyáért

Újabb gyűjtést szerveznek egy leukémiás édesanyáért

Horváth Imre nemrég Halászin, egy horgászversenyen gyűjtött a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány javára, ma újabb segítséget kér.

Ágnes 31 éves, kétszeres anyuka, meg kell, hogy gyógyuljon, szerető férje és gyermekei már nagyon várják haza!

Ágnes támogatásában nagy szerepet játszott egy korábban megrendezett jótékonysági horgászverseny, amit egy korábbi betegünk szervezett! Imre nagy horgász, rengeteg ismerőse, barátja van, akiknek szervezett egy jó kis versenyt, illetve adományozásra serkentette őket!

Elmondása szerint két alapítvány segítette őt a betegségével való küzdelemben, így a jótékonysági horgászversenyen befolyt adományokat is kétfelé osztotta! 168 500.- Ft adományt kaptunk a horgászverseny lévén Imrétől, amit három betegünk támogatására fordítottunk!

Ebből tudtunk segíteni Zsuzsannának, egy 58 éves Myeloma multiplex -es betegünknek, egy 3 éves akut leukémiás kislánynak Valentinának, egy másik hasonló beteg 4 éves kislánynak Tamarának, és most Ágnesnek. - írja aTegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány.


A gyógyulás terén szerencsére nincs is probléma az elszántsággal, ez kiderül Ágnes leveléből is. Szemezgetünk belőle pár sort:

"Október közepétől taposom a Non-Hodgkin lymphoma útját! (Ezt tavaly év októberére kell érteni.) Egy nagy csomóm volt, ami a bordák között törte át magát és a szívet ölelte, s mellette a nyakamon volt pár megduzzadt nyirokcsomó. Előtte szeptembertől köhögéssel mentem orvoshoz, ami nem múlott. Voltam röntgenen, pajzsmirigy ultrahangon, vérvételen, de semmi nem mutatkozott még.
Vettek szövettant, s a két hét alatt, amíg annak eredményét vártuk, már tovább nőtt a daganat, mint egy nagy kifli, olyan volt.
Előbb az onkológiára kerültem, ahol három sugárkezelést írtak ki, majd a kezelőorvosom egy nagyon szuper hematológushoz irányított. Imádom a dokimat, és ez nagyon sokat számít!

Megkaptam az első kemót, és visszament minden a nyakamról. Annyira boldog voltam! Mondták az orvosok is, hogy ez amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan is húzódik vissza! Hozzátették, nagyon jól is gyógyítható a hematológiai betegségek közül.

Már nyolc kemó után vagyok, kétszer voltam Pet CT-n is. Az alapdaganat eltűnt, de egy másik szeretne kinőni, sejtburjánzásnak nevezte a doktor úr! Ezek után még két erősebb kezelést kaptam, illetve ismét CT vizsgálaton voltam. A kontrollon nagyon jó hírrel várt az orvos, nem látható rossz sejt a szervezetemben!
Lesz őssejt transzplantációm, amit a saját őssejtjeimmel hajtanak majd végre, időpontot a napokban fogok tudni.

Van két szép gyermekem és férjem, akikért küzdök, és nagyon élni akarok! Egy ilyen betegség nagyon felemészthet egy családot, nem is a betegnek van a legnehezebb dolga, inkább a családtagoknak, akik a hétköznapokat szervezik tovább, és közben izgulnak értünk! Nagyon büszke vagyok rájuk, mert idáig nagyon jól kezelik! Én az elején azt mondtam, engem nem érdekel mi a neve a betegségnek, csak kezeljenek már, és gyógyuljak! Fával fűtünk, segítségüket tűzifa vásárlásra kérnénk!"

Ágnes nem szerette volna, hogy fotója kikerüljön nyilvánosan oldalunkra, így azt nem tudjuk megosztani, a kép illusztráció. A betegségtörténet, amit megosztottunk, Ágnes írásos engedélyével került ki, fontos, hogy betartsuk az adatkezelési irányelveket!

Hisszük, és tudva tudjuk, az ilyen esetekben is van gyermeki érintettség! Ágnest is két megrémült picike várja haza, ők még nem annyira értik, hogy mi van az anyuval! Kell a segítség az ilyen családoknak is, hisz még Ágnes, meg a többi édesanyáink-édesapáink bizony még fel szeretnék nevelni gyermekeiket!

Ha tudsz, segíts! www.tegyunkleukemia.hu/hogyan-segithet
Kezdd egy megosztással, s esetleg küldj egy 500.- Ft-os SMS-t betegeinknek!
Telefonszám: 13600
Üzenet szövege: 41

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.