Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Október 18. 09:59, szerda | Helyi
Forrás: Gourmet Riporter

Újabb nemzetközi elismerésekkel gazdagodott az albertkázmérpusztai csokiműhely

Újabb nemzetközi elismerésekkel gazdagodott az albertkázmérpusztai csokiműhely

Az International Chocolate Awards világdöntőjének díjátadóján a magyar nevezők közül legeredményesebben az albertkázmérpusztai ChocoCard szerepelt, amely három ezüst és egy bronzéremmel térhetett haza a brit fővárosból.

A hétvégén rendezték meg Londonban az International Chocolate Awards világdöntőjét, amelyen öt magyar csokoládékészítő manufaktúra is fényesen csillogó érmet szerzett. Külön örömteli, hogy nemcsak fővárosi vállalkozások szereztek rangos elismerést, hanem vidéki műhelyek is, ahol megszállottan munkálkodnak minőségi termékek előállításán.


Ezüstszínű medállal ismerték el a ChocoCard „Taste of Italy” fantázianevű édességét.


A 'Taste of Italy' drazsé receptjét Foki Izabella, a ChocoCard tulajdonosa árulta el nekünk. Íme:

  • avolai mandulára kerül a citromos-mentás fehér csoki borítás, amit bazsalikom porral szórunk meg kívülről. Igazi olaszos ízvilág.


Mitől különlegesebb az avolai mandula, mint a többi?

Az avolai mandula a világ legjobb ízű mandulája. Nagyon magas az ásványianyag tartalma, a termőterületének köszönhetően.


Bronzérmet kapott a „Voatsiperifery-berry” drazsé, amely madagaszkári vadborssal ízesített, saját készítésű madagaszkári bean to bar (a gyártás során nem sérül a kakaóbab alapíze, a bab összetevői a lehető leginkább megmaradnak) csokoládéval készült, fekete áfonyával.

És ott vannak még a piemonti mogyoró drazsék… Hmmmm…


Piemont Olaszországnak egy rendkívül kedvező adottságú mogyorótermő vidéke, tényleg a legjobb minőségű mogyoró terem ott.

Ez a két drazsé még abban különleges - illetve a Voatsiperifery-vel együtt ez a három -, hogy kívülről mindegyik természetesen fényes, tehát nem alkalmaztunk fényesítőszert ahhoz, hogy csillogjon, hanem egy megfelelő technológiát alkalmaztunk a készítésnél. – árulta el Izabella.

forrás: Gourmet Riporter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.