Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Május 18. 07:40, péntek | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Újra harcban a dobogóért

Újra harcban a dobogóért

A Gender Racing Team a hétvégén az ausztriai Spielbergben lép pályára a RedBull Ringen, ahol az FIA CEZ Trophy és az MNASZ HE-DO Hankook Autós Gyorsasági OB következő fordulóját rendezik meg.

A csodaszép osztrák hegyvidéken elhelyezkedő pálya a komoly szintkülönbségekkel igazán kemény kihívást kínál a versenyzők számára.

Bár a csapat autói nagyon csúnyán törtek a Hungaroringen az évadnyitón, de a fiuk töretlen lelkesedéssel várják a következő bajnoki fordulót. Az első hétvégén Stern Roland jár a legrosszabbul, akinek pontszerzés nélkül kellett elhagynia a Hungaroringet. Rónai Tamás egy látványos borulással tette emlékezetessé az évadnyitót, melyhez egy külföldi sporttárs segítette hozzá aktívan, viszont a második futamban egy második helyet szerzett az OB értékelésében. Legsikeresebben a csapat újonca Hefler Róbert szerepelt, aki a hazai Formula Renault Kupában egy győzelemmel és egy második hellyel mutatkozott be a Gender Racing színeiben.
Várhatóan a RedBull Ringen még a Hungaroringen rajthoz állónál is népesebb forma autós mezőny jön majd össze a CEZ kategóriákban, így ismét izgalmas küzdelmekre számíthatunk! Reméljük, most a kamikaze stílusú sporttársak otthon maradnak, vagy legalább visszafogják magukat és így az élvezetes sportszerű küzdelmekről és nem az autó újjáépítésekről szól majd a hétvége! Annál is inkább, merthogy a hétvégén egy különleges vendége / házigazdája is lesz a fiuknak az osztrák pályán, akiről Gender Tamás csapatfőnök árult el többet!

A következő bajnoki fordulóval kapcsolatban a GRT versenyzői és csapatvezetője az alábbiakban fogalmazták meg várakozásaikat:

Rónai Tamás:
„Nagy várakozással tekintünk a hétvégére. Eddig egy alkalommal volt szerencsém versenyezni itt, amikor nagyon jó eredmény született. A pálya az fantasztikus, gyönyörű környezetben van. A nagy szintkülönbségek miatt nagyon számít a motorerő, és hogy az ember hogyan kapja el a kigyorsításokat. Ez nagyon fontos lesz, hiszen messze nem a mi autóink lesznek a legerősebbek a mezőnyben. A pálya nemrég új aszfaltot kapott így nyilván ez is befolyásolja majd az autók viselkedését! A Hungaroringen csúnyán összetört autókon az akkori újjáépítés után most a héten további revíziókat is elvégeztünk. A verseny előtt szerencsére elég sok lehetőség lesz tesztelni és próbálgatni megtalálni a legjobb beállításokat. Reméljük, a hétvégén nem lesznek hasonló kaotikus jelenetek, mint a Hungaroringen mert egy hasonló hétvégét sem a pontvesztés sem a költségvetés szempontjából nem engedhetünk meg magunknak még egyszer! Eredményben nyilván a magyar értékelésre figyelünk elsősorban, na meg a múltkori tapasztalatok alapján erősen figyelni kell majd a kevésbé tehetséges ámde annál erősebb autót választó sporttársak mozgására a pályán! Szóval nagyon várom a hétvégét, ráadásul annak tudatában, hogy néhány napja elég jól sikerült abszolválni egy komoly pályán kívüli kihívást is egy kiváló matek érettségi formájában.”

Stern Roland:
„Szerencsére a Hungaroringen szerzett kisebb sérülés után újra tudtam edzeni, a héten is volt több edzésem. Ezen a pályán még nem indultam, nem voltam. Nagyon szép környezetben egy nagyon izgalmas pályán fogunk versenyezni. Egy kis otthoni szimulátorozással próbáltam némi alap pályaismeretre szert tenni, de az azért nyilván elég kevés még. Szerencsére lesz egy tesztnap előtte, amin elég sokat tudunk majd menni, ott majd élesben be lehet lőni a féktávokat, íveket. Az előrejelzés esős versenyt ígér, legalábbis az elejére. Ez izgalmas kihívás, mert én nagyon szeretek vízen menni. Az autót sikerült újjá építeni, műszakilag rendbe tenni csak egy két karosszéria idom fényezésére nem maradt már idő, így egy kicsit tarka lesz, de ez nem baj, az a legfontosabb, hogy gyors legyen! Nagyon várom már ezt a versenyt egyrészt az izgalmas számomra új helyszín miatt, másrészt a sikertelen évadnyitó miatt, ami ugyan nem rajtam múlt, de innen a RedBull Ringről már nagyon nem szeretnék pont vagy dobogós helyezés nélkül haza menni!”

Hefler Róbert:
„Ugyanúgy készültem, mint eddig, a fizikai felkészülést a FIT4Race edzéseivel végeztem. Közben Rónai Tomihoz hasonlóan még az érettségi vizsga tételeivel is sikeresen megküzdöttem! A pályát szimulátoron tanultam meg, így a vonalvezetés már fejben van, és már nagyon várom az első edzést, hogy élesben is mehessek rajta és megtapasztaljam az izgalmas nagy szintkülönbségeket, amit azért sem a tv sem a szimulátor nem tud visszaadni igazán. A Hungaroring-i első futamon a balesetnél szerzett nagyon rossz élményeken nagyjából már sikerült túltenni magamat, na meg az utána következő sikeres futamok azért komolyan ellensúlyozták ezt! Nagyon remélem, hogy itt ezen a számomra új és különleges pályán balesetek nélkül teljesítjük majd a hétvégét és legalább olyan jó helyezéseket sikerül elérnem, mint az évadnyitón!”

Gender Tamás:
„Nagyon izgalmas lesz egy ilyen gyönyörű pályán az egyik igazi Forma1-es „szentélyben” versenyezni a hétvégén! Ráadásul ezen a versenyen egy olyan Forma1-es versenyző lesz a csapatunk segítségére, aki már megszámlálhatatlan kört teljesített a RedBull Ringen forma autókkal is, így biztos rengeteg tanáccsal tud majd segíteni a GRT-s fiuknak, ugyanis Patrick Friesacher lesz a hétvégén a Gender Racing Team vendége! Elsősorban nagyon bízom benne, hogy ezt a hétvégét megússzuk mindenféle töréskár nélkül, remélem abból akár több évre szóló adagot is letudtunk a múltkor a Hungaroringen! Jó lenne, ha itt már csak azon kellene izgulnunk, hogy a fiuk minél gyorsabbak legyenek, minél jobban megtaláljuk a pályához a legjobb beállításokat! Nagyon örülnék neki, hogy ha mindhárman dobogóra állhatnának és a magyar értékelésben akár több kategória futamgyőzelmet is begyűjthetnénk!”

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.