Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 13. 19:19, kedd | Helyi
Forrás: Széchényi Terv

Uniós támogatás a köznevelési rendszer fejlesztésére Mosonmagyaróváron

Uniós támogatás a köznevelési rendszer fejlesztésére Mosonmagyaróváron

A Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola közel 60 milliós uniós forrásból valósíthat meg pedagógusai és tanulói részére képzéseket, programokat.

A magas színvonalú oktatási-nevelés rendszer működtetéséért, a szakmai felkészültség biztosításáért, a képzések minőségének javításáért, a munkaerő-piaci érvényesülés, valamint a tehetséggondozás érdekében nyújt támogatást az Európai Unió.

A TÁMOP 3.1.4 "Innovatív piaristák" elnevezésű pályázati projektje keretében az intézmény dolgozói továbbképzéseken, a gyerekek és tanulók különféle programokon vehetnek részt. Többek között olyan tréningek valósulnak meg, mint például pályaorientáció, családpedagógiai, informatika, egészséges életmódra nevelő, természetismereti, nép- és honismereti, drámapedagógiai, menedzsment témájú, valamint az esélyegyenlőséget, társadalmi integrációt, tehetségfejlesztést támogató képzések. Ezek egészülnek ki nyelvi táborral, ökotáborral, elsősegélynyújtó tanfolyammal, mindennapos testnevelési programokkal.


A piarista iskola helyén állami gimnázium működött, majd 1967-től általános iskola. 1989-ben a mosoni plébánián összegyűlő keresztény szülőkben, pedagógusokban, és Németh László mosoni plébánosban felmerült a gondolat keresztény osztály, illetve iskola alapítására, amire a Városi Tanács igent mondott. 1990. szeptember elsején Keresztény Általános Iskola indult dr. Thiesz Józsefné igazgatásával, a régi piarista iskola egyik folyosóján, ami négy tanéven át működött így a Győri Egyházmegye fennhatósága alatt. 2001 nyarától újjáéledt a régi Piarista Rendház is. 2002 júliusától Farkas István piarista atya vette át az intézmény igazgatását. 2004 júliusában Urbán József tartományfőnök Sárközi Sándor piarista atyát bízta meg az iskola vezetésével, majd 2006 augusztusától ismét Farkas István vette át az intézmény vezetését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.