Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Január 31. 08:00, kedd | Helyi

UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL ÚJ WELLNESS RÉSZLEG ÉS LIFT ÉPÜLT DUNAKILITIN, A DIAMANT HOTELBEN

UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL ÚJ WELLNESS RÉSZLEG ÉS LIFT ÉPÜLT DUNAKILITIN, A DIAMANT HOTELBEN

A részben egy 72 milliós EU-s támogatásból megvalósult beruházás új szintre emelte a dunakiliti Diamant Hotel**** wellness részlegének kínálatát.

Mindamellett, hogy az építkezés számos helyi vállalkozónak adott és ad rendszeres megbízást, öt új főmunkahelyet is teremtett, a wellness szolgáltatások szélesebb skálája és minőségi javulása az egész régióban a turizmus számottevő bővülését eredményezheti.

Dunakiliti, 2012. Január 27. - A Szigetköz szívében, a Duna partján található Diamant Hotel**** 2004 óta fogadja a Dunakilitire látogatókat - 2009-ig Szigetköz Wellness Hotel néven - a 2009-es tulajdonosváltás óta már új menedzsmenttel és névvel várja a kikapcsolódásra és feltöltődésre vágyó vendégeket. A tulajdonosváltás óta végrehajtott fejlesztések ellenére is maradt azonban egy gyenge pontja: a wellness részleg, mert nem biztosított elég komplex élményt a szállóvendégeknek, és a környék egynapos vendégeinek sem. A megoldás a wellness, spa részleg olyan mértékű bővítése, melynek köszönhetően egy teljesen megújult wellness kínálat fogadja az ide érkezőket, amitől a tartózkodásuk hosszabbodik, így a Széchenyi terv kitörési pontja a gyógyturizmus számottevő bővítését eredményezheti a régióban.

A 2011. májusában indult beruházás, mely részben egy 72 milliós EU-s támogatásból jött létre, öt új főmunkahelyet teremtett és emellett számos helyi vállalatnak és vállalkozónak jelent még rendszeres megbízást.

Átalakításon, fejlesztésen ment át a külső- és a belső wellness részleg is, valamint a lift kapacitás is bővült. A fürdő épületben új elemek kerültek: gyermekmedence, szauna, teljesen új élménymedence beltéri jakuzzival, minden korosztály igényeit kielégítve, így a hotel nemcsak a tavasztól-őszig terjedő időszakban, hanem egész évben tudja fogadni a céges és családos vendégeket, akik komplex wellness szolgáltatásokat várnak a választott szállodájuktól. Egy kültéri medencével is gazdagodott az élménypark, ennek érdekében egy csúszdával és élményelemekkel rendelkező fürdőrész épült a parton, az épület mellett, part felőli oldalán egy napozó rész került kialakításra.

A beruházás része a szállodában épült új felvonó is, amellyel nem csak a liftek kapacitása igazodott a megnövekedett igényekhez, megépülésével a szobákhoz is 100 %-ban biztosítottá vált a mozgássérült megközelítés.

A projekt célja, hogy a fejlesztések következtében kialakult komplex szolgáltatások hosszabb tartózkodást tegyenek lehetővé és forgalomnövekedést generáljanak nem csak a szállodának, hanem az egész régiónak.

„Bízunk benne, hogy a projekt meghozza a várt eredményeket és érezhető lesz a Szigetköz tájegység turisztikai fejlődése” – mondta Szalay Ivett, a Diamant Hotel vezetője. „Az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak. Célunk, hogy minden vendégünk megtalálja a saját egyéni igényeinek leginkább megfelelő környezetet és ellátást, ennek irányába tettünk nagy lépést a most megvalósult wellness és lift fejlesztési projekttel.”

Bővebb információkat a www.diamanthotel.hu oldalon találhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.